Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Η Εφορία φοβάται κίνημα «δεν δηλώνω»

Πολλοί φορολογούμενοι δεν θα υποβάλλουν δηλώσεις για να αποφύγουν τα φορο-χαράτσια

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της αυξημένης πιθανότητας πολλοί φορολογούμενοι να μην υποβάλουν φέτος φορολογικές δηλώσεις για να αποφύγουν την πληρωμή των υπέρογκων φόρων που αναμένεται να προκύψουν.

Οι ενδείξεις, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, για μια τέτοια συμπεριφορά από μεγάλο αριθμό φορολογουμένων είναι ισχυρές, καθώς μέχρι χθες είχε υποβληθεί μόλις το 1/3 των δηλώσεων, τη στιγμή που η προθεσμία για την υποβολή λήγει στις 16 Ιουλίου.

Για να αποτρέψουν τον κίνδυνο κατάρρευσης των φορολογικών εσόδων από το ενδεχόμενο μιας μαζικής άρνησης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών προετοίμασαν ένα σχέδιο για τον άμεσο εντοπισμό και το στενό «μαρκάρισμα» όσων φορολογουμένων δεν τις υποβάλλουν εντός της προθεσμίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο, οι παραβάτες θα εντοπίζονται άμεσα και θα καλούνται να καταθέσουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα στις αρμόδιες ΔΥΟ, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι αυτοί θα χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και θα υποχρεώνονται να πληρώσουν όχι μόνο το συνολικό φόρο που προκύπτει από τη δήλωση προσαυξημένο κατά 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης αλλά και επιπλέον φόρο 2,5% επί του συνολικού τους εισοδήματος.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/376802/i-eforia-fovatai-kinima-den-dilono/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Η Εφορία φοβάται κίνημα «δεν δηλώνω»

 • PA

  Το Βυζαντιο επεσε επειδη ο μοναδικος κρατικος λειτουργος που εβλεπε ο εκαστοτε ακριτας … και λεω εκαστοστε ακριτας γιατι τα συνορα αλλαζανε καθε μερα τοτε … ηταν ο φοροεισπρακτορας.
  Οσοι κρατικοδιαιτοι συνεχιζουν να ζουν σε απολυτο νιρβανα ψηφιζοντας ουσιαστικα τον θανατο των υπολοιπων, δηλαδη των πεταμενων … να ξερουν οτι οι πεταμενοι δεν θα μεινουν με σταυρωμενα χερια απο ‘δω και περα.
  Και δε λεω μαλακιες γιατι καθε βραδυ παιδικη χαρα κατι μαθαμε κι εμεις.
  Ειτε αναφορικα με την ψηφο των δημοσιων υπαλληλων … ειτε για το τι συμβαινει στην πιατσα.
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>