Θέλουν να «μπαζώσουν» τρύπα 3+1 δισ.

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ξεκλειδώσει τμηματικά τα 7,5 δισ. της ευρωπαϊκής βοήθειας και να αποφύγει περαιτέρω εμπλοκές με κονδύλια των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και αναπτυξιακών ταμείων. Στην παρούσα φάση, το μεγάλο αγκάθι παραμένει ο τρόπος κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, το οποίο διογκώνεται μέρα με τη μέρα καθώς και οι ρυθμίσεις για επαναπατρισμό κεφαλαίων. Οι εταίροι απαιτούν την λήψη πρόσθετων μέτρων τουλάχιστον 2,5 δισ. με δεδομένο ότι αποδέχονται τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και την απόδοση από το τρέχον έτος των ενεργειών για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η ελληνική πλευρά εν μέσω ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων καλείται να βρει τη χρυσή τομή για την κάλυψη τρύπας 3 δισ. ευρώ, και 1 δισ. ευρώ από το πρωτογεννές έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί από την υστέρηση των εσόδων. Σκοπός είναι έως το Πάσχα να έχει επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), δηλ. να έχει συνταχθεί ένα πολυνομοσχέδιο με τις βασικές μεταρρυθμίσεις και το οποίο, αν ψηφιστεί από τη Βουλή, να ανοίξει τον δρόμο για εκταμίευση υποδόσεων.
Στόχος όλων των εμπλεκομένων πλευρών είναι να ανακοινώνεται κάθε φορά ένα τμήμα της συμφωνίας –και σε συνθήκες πίεσης- ώστε γίνει πιο εύκολα διαχειρίσιμο το πολιτικό κόστος. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση θα ξεκινήσει να συνεργάζεται πλήρως σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, δίνοντας την εικόνα που ζητούν οι εταίροι και αφετέρου μπορεί να συμφωνήσει σε επιμέρους πλάνα υλοποίησης μέτρων και μεταρρυθμίσεων, τα οποία όμως δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων παρά μόνο ταυτόχρονα με την εκταμίευση της δόσης.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιχειρήσουν να εξειδικεύσουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ στη συνέχεια θα οργανώσουν με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των δράσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Στην χθεσινή πρώτη διερευνητική συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε το πρόγραμμα εργασιών και το πώς θα συνεργασθούν εφεξής οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με πηγές από τα τεχνικά κλιμάκια, στην Αθήνα οι συζητήσεις θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες και σε τρεις χρονικές περιόδους της περίπου μιας εβδομάδας η καθεμία. Σήμερα και για τις επόμενες ημέρες το πρώτο κλιμάκιο αναμένεται να ασχοληθεί με τα δημοσιονομικά, αν υπάρχει ακόμα το πρωτογενές πλεόνασμα, πόσο μεγάλο είναι το δημοσιονομικό κενό και αν θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει το τεχνικό κλιμάκιο που θα ασχοληθεί με την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τα εργασιακά και τις αποκρατικοποιήσεις. Το τελευταίο κλιμάκιο που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα θα ασχοληθεί με τον τραπεζικό τομέα και με τα θέματα των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές οι ανησυχίες έως το Eurogroup ήταν μεγάλες, καθώς από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη την Καθαρά Δευτέρα δεν είχε υπάρξει καμία περαιτέρω πρόοδος ούτε καν συμφωνία για το πώς θα συζητηθούν οι ελληνικές δεσμεύσεις. Τώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς μπήκε ένα πλαίσιο για το πώς θα κινηθούν οι διαδικασίες.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.