Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Θα κλείσουν τα μισά τραπεζικά καταστήματα

Στην μείωση των καταστημάτων τους κατά 50% θα προχωρήσουν οι τράπεζες την επόμενη διετία στο πλαίσιο συρρίκνωσης του λειτουργικού κόστους με στόχο την τόνωση των εσόδων τους, δηλαδή της κερδοφορίας, αλλά και της προσαρμογής τους με τις επιταγές της νέας ψηφιακής εποχής.

Τα business plan των τραπεζών προβλέπουν ότι τη διετία 2019-2020 θα κλείσουν συνολικά 1.000 καταστήματα -από 2.000 που έχουν σήμερα- καθώς έχει υπολογισθεί ότι η δύναμη που πρέπει να διαθέτει σε αυτό το κομμάτι κάθε πιστωτικό ίδρυμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 καταστήματα.

Η ανάγκη περιορισμού του δικτύου των καταστημάτων πέραν της ψηφιακής αναπροσαρμογής υποδεικνύεται και από τα αναιμικά έσοδα των ελληνικών τραπεζών, τα οποία πλήττουν ευθέως την κερδοφορία. «Δεν δίνουμε νέα δάνεια, τα επιτόκια των υφιστάμενων χορηγήσεων, κυρίως στα στεγαστικά δάνεια, είναι χαμηλά και την ίδια στιγμή ο περιορισμός των εξόδων έχει φρενάρει», αναφέρει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας.

Αναπόφευκτα το μικρότερο δίκτυο φέρνει και μείωση των εργαζομένων και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των τραπεζών μέχρι το 2021 αναμένεται να αποχωρήσουν τουλάχιστον 6.000 τραπεζοϋπάλληλοι. Πέραν των πλάνων αναδιάρθρωσης που καλούνται να συνεχίσουν να εφαρμόζουν οι τράπεζες για την επόμενη 3ετία η ανάγκη μείωσης του προσωπικού εκπορεύεται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές και, από την αλλαγή της φύσης της τραπεζικής δουλειάς για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Σήμερα και για όσο οι τράπεζες παλεύουν με το τέρας των κόκκινων δανείων υπάρχει ανάγκη για διαφορετικά προσόντα των υπαλλήλων. Το μεγαλύτερο τμήμα του υφιστάμενου προσωπικού έχει εκπαιδευθεί στο παρελθόν για να χορηγεί δάνεια, κάρτες κ.λπ. Τώρα χρειάζεται να έχει γνώσεις αναδιάρθρωσης προβληματικών δανείων», εξηγεί η ίδια πηγή και προσθέτει: «Ακόμη κι όταν αρχίσουν οι τράπεζες, από το 2019 και μετά, να δίνουν εκ νέου δάνεια κυρίως προς τις επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν γνώση των νέων τεχνολογιών και της νέας τραπεζικής κουλτούρας όπως αυτή διαμορφώνεται σε διεθνές επίπεδο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η βασική τραπεζική εργασία της χορήγησης δανείου θα αλλάξει εκ βάθρων, αλλά πρέπει να αλλάξει το μείγμα των προσόντων».

2.000 άτομα σε 6 μήνες

Η μείωση του προσωπικού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε ετήσια βάση και ήδη από τις αρχές του έτους μέχρι τον Ιούνιο αποχώρησαν με προγράμματα εθελουσίας εξόδου 2.000 εργαζόμενοι: 1.000 άτομα από την τράπεζα Πειραιώς, 600 την Alpha Bank και 400 εργαζόμενοι από την Eurobank ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας με στόχο την «έξοδο» 500 υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Θα κλείσουν τα μισά τραπεζικά καταστήματα

  • cooper

    Εθελουσια εξοδος σημαινει και νεα βαρη στις πλατες του λαου…..Ηθελα να ηξερα η λεξη απολυση ,δεν υπαρχει στο λεξιλογιο των τραπεζων?? Οπως υπαρχει στον ιδιωτικο τομεα ?? Αλλα ξεχασα ,τα εργαλεια του συστηματος πρεπει να αμοιβονται για τις υπηρεσιες τους. Και βεβαια να κρατανε και το στομα τους κλειστο για τα αισχη που ειδαν τοσα χρονια εκει μεσα……..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>