Minilink

Και επίσημη νέα παράταση για τις δηλώσεις εισοδήματος

Έως τις 10 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, όχι μόνο σιωπηρά πλέον, αλλά και με επίσημη απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Οπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, “η παράταση αυτή, κατόπιν αιτημάτων πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων, δίνει τη δυνατότητα αφενός να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φορολογικές τους δηλώσεις και αφετέρου όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους (π.χ. μη αναγραφή στον κωδ.049 του ποσού των αποδείξεων που κατέβαλλαν για αγορά αγαθών και παροχή υπηρεσιών κλπ.), δύνανται να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων”.

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως επισημαίνει, ότι η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος μετά την 10η Αυγούστου 2012, επιφέρει μεταξύ άλλων εκτός από προσαυξήσεις εκπροθέσμου υποβολής ή προστίμου, την απώλεια του αφορολογήτου του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049 καθώς και τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

 • Άρης

  Α χα χα χα ! Μας δίνει συνέχεια ραντεβού και εμείς την στήνουμε. Οταν μας πάρει τηλέφωνο , ξεχνά το στήσιμο και μας λέει : “Δεν πειράζει Μητσο μου ! Όποτε θέλεις εσύ ! ” Και μετά , ξανά στήσιμο.
  Αφού σε ξέρουμε ρε παστρικιά ! Σε έχουμε καταλάβει χρόνια τώρα. Απο τα λεφτά που θα πάρεις , ανταποδωτικό όφελος δεν θα έχουμε. Εμείς σας κερνάμε και αλλού τα δίνετε . Στούς μπαρμπουτιάρηδες ερημοσπίτες τα δίνετε .
  Αει σιχτίρ ! 

  • Άρης

   Τα ανταποδωτικά που λέγαμε …….
   Αφιερωμένο στην παστρικιά εφορία.


   Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012


   Τομάρια …
    


   Είναι συγκλονιστικό αν και δύσκολα θα το καταλάβει κανείς αν δεν έχει προσωπική άποψη και δεν γνωρίζει οικογένεια που έχει παιδάκι με νοητική στέρηση. Τι σημαίνει δηλαδή  να έχεις παιδί με τέτοιο πρόβλημα στην οικογένεια σου και το κράτος –λόγω περικοπών σώνει και καλά- να το αφήνει στην τύχη του και την οικογένεια του σε αδιέξοδο.

   Να μην ανοίξουμε τώρα το θέμα των Αμεα στην χώρα μας γιατί είναι τεράστιο. Περιοριζόμαστε σε ένα συγκεκριμένο γεγονός που δείχνει την κρατική αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο.
   Στο Σικιαρίδειο Ιδρύματα ένα από τα ελάχιστα στην χώρα μας όπου ειδικευμένο προσωπικό, παιδαγωγοί και νοσηλευτές προσφέρουν βοήθεια σε εκατοντάδες παιδάκια με νοητική υστέρηση βάζει λουκέτο. Όπως λέει σε έγγραφο που έστειλε το Δ,Σ του ιδρύματος προς τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί  «χωρίς την έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος είναι ανέφικτη, με μόνη εναπομένουσα προοπτική τη μη λειτουργία του μετά το καλοκαίρι».

   Αντι για σχόλιο μια και μόνο λέξη προς τους «αρμοδίους»: Τομάρια ….

    

    

   Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ στις 7:40 π.μ. 

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7031.html