Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Καράβια βγήκαν στη στεριά! Βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες και πολιτικοί δηλώνουν εφοπλιστές για να δικαιολογούν δισ στην εφορία!

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, για το πάρτι εκατομμυρίων σε βάρος του Δημοσίου

Την ώρα μάλιστα που η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να ξεφύγει από την σκηρή φορολόγηση των πενιχρών εισοδημάτων της, οι εφοπλιστές του γλυκού νερού γλίτωναν δισεκατομμύρια με ένα πολύ απλό κόλπο.

Σύμφωνα με στελέχη ελεγκτικών μηχανισμών, πολλοί είναι οι πλούσιοι συμπολίτες μας που δηλώνουν στην εφορία «πλοιοκτήτες» ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την θαλασσα.

Ήδη το ΣΔΟΕ έχει στοχοποιήσει 500 «ναυτιλιακούς πράκτορες» και «ναυλομεσίτες», ενώ άλλοι τόσοι καλούνται από τις ΔΟΥ.

Αυτή την στιγμή είναι υπό παρακολούθηση πάνω από 300 εύποροι συμπολίτες μας. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά. Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν μια στις 2 ναυτιλιακές που είχαν ιδρυθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν μαϊμού.

Γιατί αυτό; Είναι απλό: Μοναδικός στόχος τους ήταν να παίρνουν το περίφημο ροζ χαρτάκι εισαγωγής ναυτιλιακού συναλλάγματος με το οποίο εξασφάλιζαν φορολογική ασυλία!

Δηλαδή αντί για 45% πλήρωναν μόνο 5% . Επίσης, έκαναν τις βόλτες τους με τα πολυτελή κότερά τους έχοντας εξασφαλίσει απαλλαγή από δασμούς και ΦΠΑ στην αγορά των σκαφών τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό, έχουν κληθεί σε όλη την Ελλάδα αρκετοί «εφοπλιστές» μεταξύ των οποίων βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, καλλιτέχνες αλλά και πολιτικοί και οι έφοροι τους ζητούν να προσκομίσουν στοιχεία.

Αν έχουν Κάνει εισαγωγή συναλλάγματος, ο έφορος ζητεί να μάθει από ποιους πελάτες και για ποια δρομολόγια πληρώθηκαν….

Οι περισσότεροι πλοιοκτήτες των Βορείων Προαστίων δηλώνουν ως έδρα της εταιρείας τους το σπίτι τους! Δηλαδή, δεν κρατούν ούτε τους τύπους! Να νοικιάσουν δηλαδή έναν χώρο που να λειτουργεί ως γραφείο!

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ λένε ότι σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται μπροστά σε επαύλεις με τοίχους αδιαπέραστους που δεν φαίνεται εκεί να λειτουργεί επιχείρηση. Μάλιστα έλεγχο δεν μπορούν να Κάνουν αφού μπορεί να γίνει μόνο σε επαγγελματική στέγη.

Το περιοδικό αναφέρει και 2 παραδείγματα με γνωστό βιομήχανο ζύμης ο οποίος εμφάνιζε έσοδα από ναυτιλιακό συνάλλαγμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και όταν του ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά διέγραψε το σκάφος του από την κατηγορία των ενοικιαζόμενων και το πούλησε!

Το άλλο είναι ακόμα πιο γελοίο! Στην Κέρκυρα, βρεθηκαν 2 πλοιοκτήτες που η μόνη τους επαγγελματική δραστηριότητα ήταν να ναυλώνει ένας το σκάφος της εταιρείας του άλλου! Σα να πήγαινε δηλαδή ο ένας τον άλλο βόλτα!


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Καράβια βγήκαν στη στεριά! Βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες και πολιτικοί δηλώνουν εφοπλιστές για να δικαιολογούν δισ στην εφορία!

  • Άρης

    Ποιός είπε οτι δεν υπάρχει το ζούδι “Καβουρο-γαμό-σαυρος” ;;;
    Ολα γίνονται και ολα υπάρχουν. Εξαρτάται απο την οπτική γωνία θεασης .Ετσι δεν είναι Σπύρο “βαρκάρη “και σια ; Βαι δε γουέι …τι δουλειά εχει ένας βαρκάρης στας Ελβετιας ;

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>