Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Καταναλώστε γιατί χανόμαστε!!!

γράφει ο begar

Έχω έναν καλό φίλο, ο οποίος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Δεν χρωστάει πουθενά δεκάρα τσακιστή, είναι κάτοχος 4-5 ακινήτων, έχει ικανοποιητικό εισόδημα ακόμη και σήμερα, διαθέτει 100 χιλιάρικα σε μετρητά στην άκρη. Και αυτός και η γυναίκα του έχουν ανώτατη μόρφωση, αλλά πέρα από αυτό, είναι ιδιαίτερα ευφυής και διορατικός. Μάλιστα, όλες οι αναλύσεις και προβλέψεις του για την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας μας, επιβεβαιώνονται πάντα!

Ξέρετε τι μου λέει το τελευταίο διάστημα;

Όχι λεφτά στην τράπεζα δεν βαστάει, αλλά ούτε και στα χέρια του δεν θέλει να τα έχει.

Συγκεκριμένα μου λέει ότι άρχισε την ταχεία κατανάλωση του ρευστού που διαθέτει, σε καταναλωτικά αγαθά (καινούργιο αυτοκίνητο, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κλπ).

Γιατί;  Θεωρεί ότι πολύ σύντομα το ευρώ θα καταρρεύσει ως νόμισμα, οι χώρες θα επιστρέψουν σε τοπικά νομίσματα και θα ξυπνήσουμε μια μέρα με πολύχρωμα χαρτάκια στα χέρια μας, χωρίς καμιά αξία, αφού θα μας τα ανταλλάξουν, υποχρεωτικά, με (άχρηστες) νέες δραχμές. Μάλιστα, πριν από την κατάρρευση, θα έχουν δημιουργηθεί ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε το ευρώ που κρατάει στα χέρια του πχ. ένας Έλληνας ή ένας Ιταλός, να μην μπορεί να ανταλλαγεί με ένα νέο μάρκο, αλλά μόνο με δραχμή ή λιρέτα, αντίστοιχα.

Η θεωρία του είναι ότι, τουλάχιστον, όποιος καταναλώσει, θα έχει προλάβει να κάνει ένα στοκ αγαθών, σε προσιτές, σήμερα, τιμές, τα οποία μετά την μετάβαση στη δραχμή, θα μας φαίνονται πανάκριβα και απλησίαστα. Θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο, κατά τα επόμενα χρόνια, έχοντας υποτιμημένο εισόδημα, θα του αρκεί για να επιβιώσει, αφού δεν θα χρειάζεται να αγοράζει τέτοια είδη. Και πέρα από αυτό, τουλάχιστον θα αισθάνεται την ικανοποίηση ότι τα λεφτά του τα έφαγε ο ίδιος, μόνος του και όχι τίποτα λήσταρχοι τύπου ελληνικής κυβέρνησης ή Eurogroup.

Δεν ξέρω κατά πόσο η πρόβλεψή του θα επιβεβαιωθεί αυτή τη φορά, αλλά τη συγκεκριμένη άποψη την έχω ακούσει και από άλλους, αλλά και διαβάσει αρκετές φορές σε διάφορα blogs.

Απλά σας παραθέτω την άποψη του φίλου μου, χωρίς να αποτελεί προτροπή σε ενέργεια ή αδράνεια, σχετικά με τα οικονομικά σας.

https://www.daneiakartes.info/?p=31761


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

13 Σχόλια Καταναλώστε γιατί χανόμαστε!!!

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  @begar
  Αγαπητέ μου φίλε, εν μέρει θα συμφωνήσω με το φίλο σου. Εν μέρει. Είναι γεγονός, ότι άμα καταρρεύσει το φαιδρό μόρφωμα της σύγχρονης τραπεζοκρατικής Ευρώπης, μιας Ένωσης ολίγων χιλιάδων αδηφάγων απατεώνων, θα αναγκαστούν τα κράτη να τυπώσουν νόμισμα ή -σε πάω εδώ σε πιο συνωμοσιολογικά σενάρια- να εκδώσουν άϋλο χρήμα (βλ. αχρήματες κοινωνίες μέσω πόντων σε κάρτες στιλ πιστωτικής). Σε κάθε περίπτωση το χαρτί που ορθώς θα έχεις τραβήξει έξω από την τράπεζα (ακριβώς για να μή σε ληστέψουν τα λευκά κολλάρα) θα πάψει να έχει αξία αφού δεν θα γίνεται πια πουθενά δεκτό! Θυμηθείτε πως στην Κατοχή τα χαρτονομίσματα εκόπησαν στη μέση (διακορεύτηκαν!) χάνοντας την αξία τους… Γεννάται τώρα ένα ερώτημα. Τα κάνω χρυσό ή όπως λέει κι ο φίλος σου κάποιες αγορές προϊόντων που εκ των πραγμάτων δεν παράγονται στον τόπο μας και μάλλον δεν θα παράγοναι και ποτέ. Εγώ θα έλεγα, ότι καλό να υπάρχουν μερικές χρυσές λίρες στο σεντούκι μπανκ, σίγουρα μερικά δολλάρια (αν μπορεί κανείς από 1,000.00 δολάρια έως 10,000.00) και υλικά αγαθά που εξυπηρετούν τη καθημερινή επιβίωση (συσκευές κουζίνας, συσκευές κλιματισμού, συσκευές υψηλής τεχνολογίας όπως Η/Υ και σίγουρα υλικά που βοηθούν στη λεγόμενη ανάπτυξη της οικιακής αυτάρκιας – οικοτεχνίας). Όπου δε είναι δυνατόν, επένδυση σε υλικά που μπορούν να επιτρέψουν την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος Α’ ανάγκης (βλ. εξοπλισμό για παραγωγή ψωμιού, για ικανότητα καλλιέργιας, για ικανότητα κτηνοτροφίας, για παραγωγή φαρμάκων κ.ο.κ.) Σε στενά οικονομικά πλαίσια, και εφόσον κάποιος επιθυμεί να μήν έχει ευρω-κουρελόχαρτα επάνω του, θα πρότεινα τη μετατροπή του νομίσματος σε σουηδικές κορώνες, λίρες Αγγλίας και -όπως προανέφερε σε δολλάριο, με την επιφύλαξη της υψηλής μεταβλητότητας σε ισοτιμία που καταγράφει τι τελευταίο-. Καλό είναι, πάντως, να έχει κανείς εκτός του ευρώ χαρτονομίσματα μιας χώρας στην οποία θα μπορούσε εν ώρα μεγάλης κρίσης (λ.χ. εμφυλίου κ.ο.κ.) να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Ξέρω κόσμο, με παιδιά φέρει πειν που σπουδάζουν σε μέρη του Ην. Βασιλείου που ήδη έχουν γυρίσει σεβαστά ποσά (τάξης 20.000.00 – 60,000.00 ευρώ σε στερλίνες) λέγοντας πως άμα χρειαστεί θα πάνε να ζήσουν με τα παιδιά τους ή τουλάχιστον, αν αυτό δεν τους επιτραπεί λόγω μεταναστευτικής πολιτικής, να εξασφαλίσουν για κάποιο διάστημα αυτά.

 • PA

  Αν ημουν στη θεση του φιλου σου και διεθετα 100 χιλιαρικα ρευστο θα τα εριχνα χωρις δευτερη σκεψη σε ενα αυτονομο σπιτι στο χωριο αλλα και σε στρατηγικα αποθεματα σιταριου και οσπριων σε πλαστικα βαρελια.
  Οταν λεω αυτονομο σπιτι εννοω αγροικια με μεγαλη αυλη για θερμοκηπια (λαχανικα, καπνος, ριζα ραδικι για καφε), φωτοβολταικα για ρευμα, ελαιωνα για λαδι που πουλιεται παντα αλλα και για μετατροπη του σε βιοντιζελ αν χρειαστει. Μεχρι μελισσια θα εβαζα για μελι που αντικαθιστα τη ζαχαρη σε περιοδους που δεν υπαρχει στο εμποριο.
  Αν γινει μπαμ, που θα γινει, μονο οσοι ειναι απο πριν αυτονομοι δεν θα υποφερουν.
  Αποψη μου ειναι οτι αυτο θα ειναι και το μοντελο διαβιωσης στο μελλον γιατι μονο αυτο θα εγγυαται σιγουρια για το αυριο. Απλα αλλαζουμε τροπο ζωης ως κοινωνια στις μερες μας … “the hard way”.

  • aggelos

   καλα ολα αυτα αν και οι υπολοιποι στο χωριο εχουν κανει το ιδιο …γιατι αν πεινανε θα χρειαστεις και εναν στρατο να σου τα φυλαει………ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

   • PA

    Tο πρωτο πραγμα που θα συμβει σε μια εκρυθμη κατασταση ειναι να δημιουργηθουν συμμοριες οι οποιες θα λαφυραγωγουν και θα πουλανε τα κλεμμενα στη μαυρη.
    Ο μεσος Ελληνας δεν θα κλεψει … ειναι περηφανος και προτιμαει να πεθανει απ’ την πεινα αντι να κλεψει.
    Τα στρατηγικα αποθεματα που ανεφερα παραπανω ειναι για να βραζεις καζανι για ολους οσους δεν εχουν να φανε και μενουν διπλα σου.
    Πιστεψε με θα το εκτιμησουν και θα φυλανε σκοπια σε βαρδιες για να σε προστατεψουν.
     

    • GEORGE M

     Στο χωριό δέν θα υπάρξει καποιο έντονο πρόβλημα. Εχουν και χωράφια και ζώα, μπορούν αν θέλουν να κυνηγήσουν η και να ψαρεψουν αν είναι κοντα στη θάλασσα. Και για θεματα ασφαλείας λιγο πολυ έχουν όλοι κάτι, εστω και το λιανοτούφεκο του παππού τους…Το προβλημα θα είναι στις πόλεις οπου και σε ένα “μπράφ” θα αδειάσει ο….Βασιλόπουλος και ο Σκλαβενίτης και μετά θα τρώμε….χαρτόκουτες!!! Για να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση θα χρειαστεί απο κάποιες εβδομάδες εως και καποιους μήνες! Εδω στην Αθήνα είναι μαζεμένοι και χιλιάδες μαμελούκοι που θα σφάζουν για μια φρατζόλα! Ολοι κανονικά θα πρεπει να εχουμε σπιτι εφοδια για 6 μηνες! Φαρμακα, τρόφιμα, γκαζακια για μαγείρεμα, καποιες εναλλακτικες πηγες ενεργειας πχ ηλιακους φορτιστες μπαταριων και πολλά και διαφορα για την επιβίωση και ασφάλεια μας. Αχρείαστα να ναι και αν συμβεί κατι, καλύτερα να γίνει το καλοκαίρι παρα μεσα σε κανενα καταχειμωνο!!!

     • babygirl

      έχεις δίκιο……… εμείς στην Αθήνα έχουμε το σοβαρότερο, η επαρχία είναι επανδρωμένη ! Δυστυχώς εμάς μας περιμένει η πείνα της Κατοχής!

     • PA

      – Οσοι καθισανε μεσα στις μεγαλες πολεις στην πεινα του 41-42 πεθανανε. Εκτιμαται οτι μονο στην Αθηνα πεθανανε περιπου 300.000 ανθρωποι τοτε. Σωθηκαν μονο αυτοι που φυγανε απο τις πολεις.
      – Δεν υπαρχουν χιλιαδες μαμελουκοι στην Αθηνα … υπαρχουν εκατομμυρια.
      – Καλα τα αποθεματα 6 μηνων αλλα καποτε τελειωνουν. Χρειαζονται μονο για να κρατηθεις ζωντανος και να εχεις χρονο να οργανωθεις. Τοτε ομως ισως ειναι αργα.
      – Αρα, κανουμε κατασταση απο τωρα στα χωρια μας και οργανωνουμε οσους μπορουμε σε ομαδα απο τωρα.

 • dk9

  ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

  Xέχέ …
  Άγγελε, σωστός ο τσοπάνης …  

  Αν ημουν στη θεση του φιλου σου και διεθετα 100 χιλιαρικα ρευστο θα τα εριχνα χωρις δευτερη σκεψη σε … … …
   

  PA, αυτό είναι ένα κοινό και μοιραίο λάθος μεταξύ survivalist.
  Χρειάζεται μια καλά συντονισμένη ομάδα … και κατάλληλο εξοπλισμό … ναι, ναι … απαραίτητο εξοπλισμό … προκειμένου να αποκτήσει αυτά που αναφέρονται παραπάνω … αλλά μετά (το μπαμ)… και σιγά σιγά …
  Μετά … όχι πριν …

  Αν γινει μπαμ, που θα γινει, μονο οσοι ειναι απο πριν αυτονομοι δεν θα υποφερουν.

  Ίσως ξέχασες γι ‘αυτούς που θα υποφέρουν.
  Να ‘σαι καλά.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  • PA

   Η ομαδα σου ειναι ο κοσμος που θα ταισεις οπως ειπα παραπανω και στον Αγγελο.
   Ο βασικος εξοπλισμος σου εκτος απο τον οπλοβαστο για 7 καραμπινες που επιτρεπει ο νομος θα ειναι και ολες οι αλλες καραμπινες που εχει ο καθενας στην ομαδα σου.
   Επιπλεον εξοπλισμος με τηλεκατευθυνομενα FPV, θερμικες καμερες και καμερες νυκτος απαραιτητος για οσους εκτελουν υπηρεσια.
   Εκπαιδευμενα λυκοσκυλα οπωσδηποτε γιατι ειναι πολλαπλασιαστες δυναμης στη μαχη με συμμοριες οπως και περιπολιες με FPV σε ακτινα καποιων χιλιομετρων για ξερεις τι σου ‘ρχεται ανα πασα στιγμη.
   Αυτα τα λιγα … υπαρχουν και επιπλεον αλλα δεν ειναι της παρουσης να αναλυσουμε.
    

   • begar

    Όλα ατά είναι σχέδιο και εξοπλισμός για να φυλάξεις ένα …. αγρόκτημα;

    Μήπως υπερβάλουμε λίγο;

    • PA

     Οταν παμε χωριο απο δω και περα για να ζησουμε δεν ειναι οπως παλια που μας εβλεπε ο γειτονας με τα ρειμπαν και τα βατραχοπεδιλα στο πισω μπαμπριζ μας ελεγε …
     Χωριο, χωριο παμε ?
     Και εμεις λεγαμε … αχαχαχ ναι καλε, εσεις ποτε ?

 • begar

  Αυτή η συζήτηση έχει ξαναγίνει και στήσαμε αυτή τη σελίδα

  https://www.daneiakartes.info/?page_id=10591

 • dk9

  Μήπως υπερβάλουμε λίγο;

  Καθόλου.
  Δυστυχώς, πάρα πολλοί άνθρωποι απλά δεν συνειδητοποιούν τη μεγάλη διαφορά μεταξύ της κατάστασης πριν και μετά.
  Το πιο φοβερό και τρομερό, το οποίο θα εξαπλωθεί με την ταχύτητα του φωτός είναι η ισότητα.
  Δηλαδή, το «να έχει ο ένας και να μην έχει ο άλλος» θα καταργηθεί άμεσος.
  Εμείς έχουμε συνηθίσει την ανισότητα, αντιλαμβάνεταιωςκάτιαυτονόητο.
  Αλλά μετά,

  Tο πρώτο πράγμα που θα συμβεί σε μια έκρυθμη κατάσταση είναι να δημιουργηθούν συμμορίες…

  …,και αυτά, τα οποία

  πρέπει να έχουμε σπίτι εφόδια για 6 μήνες! Φάρμακα, τρόφιμα, γκαζάκια για μαγείρεμα, κάποιες εναλλακτικές πηγές ενεργείας πχ ηλιακούς φορτιστές μπαταριών και πολλά και διάφορα για την επιβίωση και ασφάλεια μας…

  …κατ ‘ουσίαν,να κρατήσομε για αυτές

  συμμορίες οι οποίες θα λαφυραγωγούν και θα πουλάνε τα κλεμμένα στη μαύρη.

  όταν θα αδειάσουν τα σ.μαρκετ και αποθήκες.
  Ως εκ τούτου, αν δεν ενωθούνεεκ των προτέρων σε στρατιωτικού τύπου ομάδα, χλομό το βλέπω

  να βράζεις καζάνι για όλους όσους δεν έχουν να φάνε και μένουν δίπλα σου.
  Πίστεψε με θα το εκτιμήσουν και θα φυλάνε σκοπιά σε βάρδιες για να σε προστατέψουν.

   
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>