Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Καταργείται το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο για τη σύσταση ΕΠΕ

Μία σειρά μέτρων για τη διευκόλυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και δράσεις ώστε να ανοίξουν τα “κλειστά” επαγγέλματα προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, καταργείται το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο το οποίο απαιτείται για την ίδρυση εταιρείας περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ). Η ρύθμιση αναμένεται σε συνδυασμό με άλλα μέτρα να οδηγήσει στη μείωση κατά 30% των διαδικασιών που απαιτούνται για την ίδρυση ΕΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Doing Business 2013 της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ελλάδα απαιτούνται για την ίδρυση μιας ΕΠΕ 11 διαδικασίες και 11 ημέρες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει ήδη μια πρώτη παρέμβαση στο θέμα του ελάχιστου κεφαλαίου για την ίδρυση ΕΠΕ, καθώς τότε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θεσπίστηκε η μείωση του στα 2.400 ευρώ από 4.500 ευρώ που ήταν πριν.

Στην ίδια τροπολογία, σύμφωνα με την προαναγγελία του υπ. Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη θα προβλέπονται επίσης:

*Περιορισμός της δυνατότητας συναλλαγών μεταξύ συνδεδεμένων επιχειρήσεων και προσώπων για την προστασία των μετόχων μειοψηφίας.
*Μείωση των διαδικασιών για την έκδοση οικοδομικών αδειών μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων. Μέρος του φακέλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα μπορεί να υποβάλλεται στην υπηρεσία με τη μορφή CD συνοδευόμενη μόνο από υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού.
*Η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας των επιχειρήσεων δεν θα ελέγχεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά θα εγκρίνεται με βάση την ευθύνη που αναλαμβάνει ο μηχανικός.
*Για πολεοδομικές παρεμβάσεις μικρής κλίμακας για τις οποίες βάσει των τελευταίων αλλαγών στον οικοδομικό κανονισμό το αρμόδιο για τη θεώρηση του σχεδίου δόμησης, τώρα απλών θα ενημερώνεται. .
*Ενίσχυση του ανταγωνισμού στις υπεραστικές οδικές μεταφορές
*Απλοποίηση της αδειοδότησης στον κλάδο των logistics
*Απλοποίηση της έκδοσης αδειών λειτουργίας και εγκατάστασης στη βιομηχανία
*Άρση των κανονιστικών περιορισμών στους τομείς του τουρισμού, του λιανεμπορίου, της επεξεργασίας τροφίμων και των δομικών υλικών.

Απελευθέρωση επαγγελμάτων

Αναφορικά με τα κλειστά επαγγέλματα, αναμένονται νέες ρυθμίσεις για την απελευθέρωση τους, μετά τη σχετική μελέτη αποτίμησης της μέχρι τώρα προσπάθειας. Όπως ανέφερε ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας από τα 343 κλειστά επαγγέλματα έχουν απελευθερωθεί τα 247, αν και παραδέχθηκε ότι οι περιορισμοί δεν έχουν αρθεί σε κρίσιμες ειδικότητες (δικηγόροι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι κλπ).

www.newmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Καταργείται το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο για τη σύσταση ΕΠΕ

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  Θα ήθελα να σχολιάσω πολύ το εν λόγω θέμα αλλά πριν το κάνω παρακαλώ να επισκεφτείτε το σύνδεσμο παρακάτω για να δείτε πως κάποιοι οραματίζονται τον ευρωΠΕΟ εργαζόμενο του 21ου ΜΕΣαίωνα…
  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82
   
   

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  1.καταργείται το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο το οποίο απαιτείται για την ίδρυση εταιρείας περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ).
  σχόλιο: ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΩΣΕΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ 18,000 ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 6,000 ΣΕ ΠΑΡΑΒΟΛΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑΜΕΙΩΝ Κ.Ο.Κ. ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΝΑΣΗΔΕΣ
   
  2.Μείωση των διαδικασιών για την έκδοση οικοδομικών αδειών μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων. Μέρος του φακέλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα μπορεί να υποβάλλεται στην υπηρεσία με τη μορφή CD συνοδευόμενη μόνο από υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού.
  σχόλιο: ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΚΑΡΙΦΗΜΑΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (ΑΝΩ ΜΕΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΤΩΣ) ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΠΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ.
   
  3.Η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας των επιχειρήσεων δεν θα ελέγχεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά θα εγκρίνεται με βάση την ευθύνη που αναλαμβάνει ο μηχανικός.
   
  σχόλιο: ΘΕΤΙΚΟ καθώς αν ο μηχανικός έχει λάβει σχετική πιστοποίηση από ΠΥ ως προς βασικά θέματα πυροπροστασίας (ο απλός μηχανικός δεν τα έχει λάβει στις σπουδές του) και το πεσκέσι ξεχνιέται και η γραφειοκρατία και πολλά άλλα. Εξάλλου, τόσα χρόνια που στις συνδέσεις ηλκτρικού ρεύματος ηλ/γοι εκδίδουν τα σχετικά πιστοποιητικά δεν υπάρχει πρόβλημα.
   
  4.Για πολεοδομικές παρεμβάσεις μικρής κλίμακας για τις οποίες βάσει των τελευταίων αλλαγών στον οικοδομικό κανονισμό το αρμόδιο για τη θεώρηση του σχεδίου δόμησης, τώρα απλών θα ενημερώνεται.
  σχόλιο: επιτέλους τα αυτονόητα
   
  5.Άρση των κανονιστικών περιορισμών στους τομείς του τουρισμού, του λιανεμπορίου, της επεξεργασίας τροφίμων και των δομικών υλικών.
  σχόλιο: ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ (; – ΠΟΙΩΝ ΟΜΩΣ;) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ “ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΛΟΓΑΚΙ………”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>