Κι όμως.. Η Ισπανία αναζητά οικονομική βοήθεια, αλλά προσπαθεί να μην πέσει στα νύχια του ΔΝΤ!

Την περασμένη εβδομάδα οι φήμες περί εξωτερικής οικονομικής βοήθειας για την Ισπανία έδιναν και έπαιρναν… Επισήμως, κανείς δεν το επιβεβαίωνε…

Η πρώτη ίσως, επιβεβαίωση – δίνει συγκεκριμένα στοιχεία – έρχεται από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο αναφέρει ότι η Μέρκελ πρότεινε στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα, έκτακτη χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF).

Σύμφωνα με το περιοδικό, η κυβέρνηση Ραχόι αυτή την λύση δεν τη δέχθηκε, ωστόσο έχουν γίνει άλλα αιτήματα, με άλλες μορφές χρηματοδότησης (που δεν έχουν γίνει δεκτά από την άλλη πλευρά), να της διατεθούν δάνεια εκτός των συνηθισμένων καναλιών.

Το Spiegel γράφει ότι η βοήθεια προς την Ισπανία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ανέρχεται στα 50 – 90 δις ευρώ, επικαλούμενο γερμανικούς σχεδιασμούς.

Όπως φαίνεται όμως, αυτό που θέλει να κάνει η Ισπανία είναι: πρώτον να αναχρηματοδοτήσει τις τράπεζες για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και η ανησυχία για την χώρα, δεύτερον, η βοήθεια θα έρθει με ίδια μέσα, αλλά και “συνολική” ευρωπαϊκή λύση (π.χ. ευρωομόλογα) και τρίτον τα παραπάνω για να μην δοθεί η εντύπωση ότι η χώρα τους έχει ανάγκη διεθνούς διάσωσης, με άλλα λόγια να λάβει βοήθεια μόνο από την ΕΕ στο πλαίσιο της συνολικής λύσης για την κρίση χρέους και όχι από το ΔΝΤ.

«Η Ισπανία θα βγει από τη θύελλα χάρη στις δικές της προσπάθειες και με την υποστήριξη των κοινοτικών εταίρων μας γιατί αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο το οικονομικό μέλλον της Ισπανίας, αλλά και η διατήρηση της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης» είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

[sc:Πηγή id=”http://olympia.gr/2012/06/03/%CE%BA%CE%B9-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.