Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Κομισιόν για Ελλάδα: Υφεση 4,7% φέτος, μηδενική ανάπτυξη το 2013

Ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της  ελληνικής οικονομίας. Στην εαρινή της έκθεση  η Επιτροπή προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση του  ΑΕΠ κατά 4,7% τη φετινή χρονιά – μετά από πτώση 6.9% πέρυσι – και αύξηση της ανεργίας. Η συνέχιση της ύφεσης αποδίδεται στη μεγάλη υποχώρηση της εσωτερικής ζήτησης και στη μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση των εξαγωγών.  Για το 2013  προβλέπει μηδενική ανάπτυξη. 

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι λόγω της συρρικνούμενης οικονομικής δραστηριότητας ησυνολική απασχόληση μειώθηκε κατά σχεδόν 7% το 2011 και αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω το 2012. Η ανεργία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 20% – ποσοστό το οποίο έχει ήδη ξεπερασθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Για τα δημοσιονομικά, στην εαρινή της έκθεση η Κομισιόν αναφέρει ότι το 2011 το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε σε 9,1% του ΑΕΠ από το 10,3% του ΑΕΠ το 2010.

Η μείωση αυτή προηλθε από την αύξηση του λόγου των εσόδων προς το ΑΕΠ κατά 1,2%, ενώ ο λόγος των πρωτογενών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,4%. Η αύξηση στις δαπάνες για τόκους κατά περισσότερο από 1% σημαίνει πως η βελτίωση στο πρωτογενές έλλειμμα ήταν σχεδόν 2,5%. Το ενοποιημένο μεικτό χρέος της γενικής κυβέρνησης το 2011 ξεπέρασε το 165% του ΑΕΠ, από 145% του ΑΕΠ το 2010.

Για το σύνολο της ευρωζώνης, εκτιμά πως θα υπάρξει ύφεση 0,3% το 2012 και ανάπτυξη 1% το 2013.

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/99403.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>