Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Λιγότεροι οι εργαζόμενοι από όσους δεν εργάζονται

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που εμφανίζουν 4,1 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα να εργάζονται έναντι 4,5 εκατομμυρίων που δεν εργάζονται, δηλαδή είτε είναι άνεργοι είτε συνταξιούχοι.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης, ο οποίος μίλησε για αυξητικές τάσεις σε αυτή τη διαφορά και διερωτήθηκε πώς γίνεται οι λιγότεροι – εργαζόμενοι – να τρέφουν τους περισσότερους περισσότερους – μη εργαζόμενους.

Ακόμη τραγικότερο είναι το γεγονός ότι σε σύνολο 1 εκατομμυρίου ανέργων μόνο οι 300.000 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ – κι αυτό μόνο για 12 μήνες. Μετά την παρέλευση του 12μήνου και χωρίς να έχουν βρει δουλειά, όπως ανέφερε, το έργο της συντήρησής τους αναλαμβάνει η οικογένειά τους.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι οι άνεργοι πτυχιούχοι που αναζητούν δουλειά σε οποιοδήποτε πόστο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Ρομπόλη η αυξητική δυναμική που καταγράφεται στα ποσοστά της ανεργίας είναι δυνατόν να ανασχεθεί μέσω μιας αξιοποίησης του ΕΣΠΑ στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, προανήγγειλε ενέσεις ρευστότητας μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με εγγυήσεις του ΕΣΠΑ σε πρώτη φάση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εν συνεχεία σε έργα που λιμνάζουν, όπως αυτοκινητόδρομοι.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>