Μεγάλη η πίεση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (αλλά και του ΠΑΣΟΚ) για αποφυγή επαναληπτικών εκλογών.

Εντείνονται οι αντιδράσεις στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, όπως διαμορφώθηκε από τα πρόσφατα αποτελέσματα, για αποφυγή των επαναληπτικών εκλογών. Για την ακρίβεια, ορισμένοι ούτε θέλουν να ακούν αυτό το ενδεχόμενο. Ο λόγος είναι απλός: Το ενδεχόμενο μείωσης της εκλογικής επιρροή, λόγω της χαμηλής επίδοσης που κατέγραψε στις πρόσφατες εκλογές φαντάζει ορατό αφού απέχει παρασάγγας από την περίοδο Μητσοτάκη όπου η αυτοδυναμία απείχε ελάχιστα, γεγονός που ενέτεινε την συσπείρωση.

Σήμερα οι καταστάσεις είναι τελείως διαφορετικές. Η χαμηλή επίδοση φέρνει γκρίνια και απώλεια δυναμισμού στην προεκλογική περίοδο. Αυτό θα επιφέρει απώλειες εδρών, για να μην πούμε το εφιαλτικό σενάριο της “Δεύτερης θέσης”, όπου π.χ. η Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθήνας θα εκλέξει πιθανότατα 1 ή 2 βουλευτές αντι των 8 που έχει σήμερα!

Σας το ξαναλέμε λοιπόν, να είστε έτοιμοι για εκπλήξεις… Εκτός εάν το ζητούμενο είναι το χάος, που στην προκειμένη περίπτωση βολεύει αποκλειστικά και μόνο το ΔΝΤ και την παρέα του Γιώργου Παπανδρέου.

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *