Μεγάλο δημόσιο ψηφίζουν οι Έλληνες – η δραχμή θα είναι το αποτέλεσμα

Ευρώ ή μεγάλος δημόσιος τομέας; Αυτό είναι το βασικό δίλημμα στο οποίο απαντούν οι ψηφοφόροι στις εκλογές.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό έτσι ψήφισαν και στις προηγούμενες πράγμα που εξηγεί την άνοδο των αντιμνημονιακών κομμάτων. Αν ρωτήσετε τους γνωστούς σας σε διάφορους χώρους του δημοσίου τομέα τι ψήφισαν στις ΔΕΚΟ ή στις δημόσιες υπηρεσίες που δουλεύουν ή ακόμη και στις τράπεζες, θα ακούσετε αυτό που ακούμε και εμείς ρωτώντας:

Οι ΠΑΣΟΚοι και πάρα πολλοί απο τη ΝΔ, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Καμένο. Το ίδιο συνέβη και στις τράπεζες.

Έτσι διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών. Τα παλιά πελατειακά κόμματα, αυτά που διόριζαν στο Δημόσιο, αυτά που έδιναν αυξήσεις, υποσχέσεις και προαγωγές, έχασαν τους «πελάτες» τους και τους πήραν τα νέα πελατειακά κόμματα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμένος.

Γιατί συνέβη αυτό; Διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, βλέπουν οτι το μνημόνιο θα τους οδηγήσει στην ανεργία. Βλέπουν περικοπές των εισοδημάτων τους, κατάργηση της μονιμότητας, κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών, αποκρατικοποιήσεις. Αυτά λέει το μνημόνιο για να μειωθεί το έλλειμμα και ασφαλώς καταδικάζει τα δυο μεγάλα κόμματα που το υπέγραψαν και προσπάθησαν να το εφαρμόσουν.

Στις τράπεζες, πολλοί υπάλληλοι θέλουν την κρατικοποίηση, την οποία επίσης υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πελατειακή λογική των ψηφοφόρων που λειτουργεί ώς άμυνα έναντι του περιορισμού του δημοσίου τομέα και της μείωσης των εισοδημάτων τους, εξηγεί και το παράξενο φαινόμενο, γιατί οι Έλληνες θελουν το ευρώ, αλλά ψηφίζουν δραχμή. Δεν ψηφίζουν δραχμή. Η δραχμή δεν είναι η επιλογή, θα είναι ίσως το αποτέλεσμα της επιλογής της καταγγελίας του μνημονίου. Οι Έλληνες θέλουν το ευρώ, αλλά θέλουν και μεγάλο δημόσιο τομέα που να δίνει μισθούς και δουλειές. Δυστυχώς αυτή η συνταγή είναι αυτή τη στιγμή ανέφικτη. Οι Ευρωπαίοι, μπορεί να συνεχίσουν να μας πληρώνουν τους τόκους των δανείων μας, αλλά δεν θα συνεχίσουν να καλύπτουν το έλλειμμα κάθε μήνα. Μπορεί να δώσουν λεφτά για ανάπτυξη, αλλά δεν θα δώσουν για μισθούς και συντάξεις του δημοσίου.

Παρόλο που δεν εξηγείται πώς μπορεί να διατηρηθεί ο μεγάλος δημόσιος τομέας, η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, το πλήθος των άχρηστων δημοσίων υπηρεσιών, οι κρατικές ΔΕΚΟ και παράλληλα θα μείνουμε στο ευρώ, αυτή είναι η επιλογή των ψηφοφόρων. Αυτά τους υπόσχονται τα νέα πελατειακά κόμματα, αυτά διαλέγουν οι ψηφοφόροι.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πληρώνουν μόνο τη διαφθορά, την ανικανότητα, την υπογραφή του μνημονίου. Πληρώνουν πρωτίστως την αδυναμία τους να υποασχεθούν στους ψηφοφόρους αυτά που τους υπόσχοντο όλες τις περασμένες δεκαετίες. Δημιούργησαν ένα τεράστιο δημόσιο τομέα, τον τάισαν με χρυσά κουτάλια, του έδωσαν ένα κάρο επιδόματα και προνόμια και τώρα αναγκάζονται να τα περιορίσουν. Και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμένος και τους υπόσχονται το παρελθόν. Τους υπόσχονται οτι λεφτά υπάρχουν στο δημόσιο, οτι θα τα βρούμε απο αλλού, αλλά δεν θα κόψουμε τις δαπάνες. Τους υπόσχονται καλύτερες μέρες χωρίς να εξηγούν πώς θα τις πετύχουν και τους προσφέρουν και ένα «επαναστατικό άλλοθι» την αντιμνημονιακή πολιτική.

Το ίδιο σενάριο θα επαναληφθεί και σε αυτές τις εκλογές. Όσοι θέλουν μεγάλο δημόσιο τομέα, θα ψηφίσουν ξανά εναντίον των μνημονιακών κομμάτων. Δεν θα τους πειράξει που ο Καμένος έλεγε ψέμματα για το έγγραφο που παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα τους πειράξει που ο Τσίπρας αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας και οδήγησε ξανά τη χώρα σε εκλογές για να αυξήσει το ποσοστό του.

Το μόνο που βλέπουν είναι οτι το μημόνιο φέρνει αλλαγή και την αλλαγή δεν την θέλουν γιατί έχει κόστος.

Η περιπέτεια λοιπόν της χώρας θα συνεχιστεί και η μάχη που δίνουν οι ψηφοφόροι, είναι αν θέλουν να αλλάξει η χώρα και να μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικά μέσα στην Ευρωζώνη, ή αν θέλουν να διατηρήσουν ένα μεγάλο δημόσιο τομέα που θα τους ταίζει όλους με μισθούς εκατομμυρίων … δραχμών.

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/news/apopseis/86-reporter/33134-2012-05-16-07-27-31″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.