Με κάρτες τα βγάζουν πέρα οι Έλληνες…

Ενας στους πέντε χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα για ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ, σύμφωνα με τη έρευνα βαρόμετρο της…MasterCard. Το υψηλό ποσοστό (22%) χρήσης της πιστωτικής για ανάληψη μετρητών, υποδηλώνει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, τα οποία καταφεύγουν στη λύση της πιστωτικής που είναι η πιο ακριβή μορφή δανεισμού, με επιτόκια που φθάνουν το 20%.

Αν και στο παρελθόν η ανάληψη μετρητών μέσω πιστωτικής κάρτας ήταν κυρίως αποτέλεσμα της ανορθολογικής χρήσης της, σήμερα η τάση αυτή είναι ανησυχητική, καθώς συνδυάζεται με την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της MasterCard, η πιστωτική κάρτα παραμένει συνυφασμένη με τις αγορές στα καταστήματα, καθώς επτά στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν πως είναι ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο τη χρησιμοποιούν, ενώ το 50% των Ελλήνων καταναλωτών, δηλώνει πως τη χρησιμοποιεί μία τουλάχιστον φορά τον μήνα και το 23% μία φορά στις 15 ημέρες.

Εξετάζοντας τη συχνότητα σε συνδυασμό με τον τρόπο χρήσης, τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν πως οι καταναλωτές που κάνουν πιο συχνή χρήση της κάρτας, συνηθίζουν να την προτιμούν περισσότερο για αγορές στο Διαδίκτυο (28%) αλλά και για εξόφληση λογαριασμών (25%).

[sc:Πηγή id=”http://nonews-news.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9864.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.