Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Με κάρτες τα βγάζουν πέρα οι Έλληνες…

Ενας στους πέντε χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα για ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ, σύμφωνα με τη έρευνα βαρόμετρο της…MasterCard. Το υψηλό ποσοστό (22%) χρήσης της πιστωτικής για ανάληψη μετρητών, υποδηλώνει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, τα οποία καταφεύγουν στη λύση της πιστωτικής που είναι η πιο ακριβή μορφή δανεισμού, με επιτόκια που φθάνουν το 20%.

Αν και στο παρελθόν η ανάληψη μετρητών μέσω πιστωτικής κάρτας ήταν κυρίως αποτέλεσμα της ανορθολογικής χρήσης της, σήμερα η τάση αυτή είναι ανησυχητική, καθώς συνδυάζεται με την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της MasterCard, η πιστωτική κάρτα παραμένει συνυφασμένη με τις αγορές στα καταστήματα, καθώς επτά στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν πως είναι ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο τη χρησιμοποιούν, ενώ το 50% των Ελλήνων καταναλωτών, δηλώνει πως τη χρησιμοποιεί μία τουλάχιστον φορά τον μήνα και το 23% μία φορά στις 15 ημέρες.

Εξετάζοντας τη συχνότητα σε συνδυασμό με τον τρόπο χρήσης, τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν πως οι καταναλωτές που κάνουν πιο συχνή χρήση της κάρτας, συνηθίζουν να την προτιμούν περισσότερο για αγορές στο Διαδίκτυο (28%) αλλά και για εξόφληση λογαριασμών (25%).

[sc:Πηγή id=”http://nonews-news.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9864.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>