Μονίμως ανικανοποίητοι οι δανειστές – Θέτουν νέες προϋποθέσεις

Νέες προαπαιτούμενες δράσεις θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα πιθανότητα εντός του Αυγούστου για να λάβει την επόμενη μέγα – δόση των 30 δισ. ευρώ από ευρωζώνη και ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις των κ.κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ και Όλι Ρεν από το Λουξεμβούργο τόσο το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι διατεθειμένα να προχωρήσουν σε καμία αναπροσαρμογή του ελληνικού δανειακού προγράμματος εάν πρώτα δεν καταγράψουν τι έχει εφαρμοσθεί από την τελευταία αξιολόγηση του Μαρτίου, τι δεν έχει εφαρμοσθεί και πως πρέπει να επανέλθει το Μνημόνιο ξανά σε τροχιά υλοποίησης.

Μάλιστα, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ξεκάθαρα πως οι επικεφαλής της τρόικας (οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν, Ματθίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ) θα επιστρέψουν στην Αθήνα προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας σχετικά με τις προαπαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να περιληφθούν στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Αυτή η δήλωση, σε συνδυασμό με τις αναφορές του κ. Ρεν ότι η τρόικα είναι ενήμερη για την κατάσταση των ταμειακών διαθέσιμων της Ελλάδας (τα οποία επαρκούν έως τα τέλη Ιουλίου) και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας για όσο θα κρατήσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δείχνουν πως από τη Δευτέρα και τους επόμενους μήνες η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε σκληρή διαπραγμάτευση.

Σημειώνεται πως η εκτέλεση του αναθεωρημένου Προϋπολογισμού 2012 δεν κινείται ικανοποιητικά, καθώς οι δαπάνες συγκρατούνται τεχνηέντως και τα έσοδα υστερούν ήδη κατά 1 δισ. ευρώ.

Η τρόικα θα θέσει σίγουρα ως προαπαιτούμενη ενέργεια στην Κυβέρνηση Σαμαρά την άμεση κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 -2016 που περιλαμβάνει την καταγραφή των δαπανών ύψους 11,6 δισ. ευρώ, που θα περικοπούν στο διάστημα 2013-2014, όσο και του Προϋπολογισμού 2013.

Ακόμη, η τρόικα αναμένεται να «συγκρουστεί» με την κυβέρνηση συνεργασίας στο θέμα της μείωσης κατά 12% των ειδικών μισθολογίων του δημόσιου τομέα, στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, στην πλήρη κατάργηση της μετενέργειας στις συμβάσεις εργασίας και στην αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και η στρατηγική αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων των τραπεζών είναι ένα ακόμη πεδίο που θα δοκιμασθούν οι σχέσεις της τρόικας και της νέας κυβέρνησης.

Στις προαπαιτούμενες δράσεις θα περιλαμβάνεται το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα (ο βασικός κορμός του οποίου είναι σχεδόν έτοιμος) και η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακίνητων για να ευθυγραμμιστούν προς τις τιμές της αγοράς, θέμα το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση.

Ακόμη, στις προαπαιτούμενες ενέργειες θα περιλαμβάνονται η απελευθέρωση επαγγελμάτων, η πρόσβαση τρίτων στην αγορά ενέργειας από λιγνίτη, η αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και IBC και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Τέλος, θα πρέπει να εφαρμοσθούν οι προβλεπόμενες από τα προηγούμενο Μνημόνιο αλλαγές στην απονομή της Δικαιοσύνης και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

[sc:Πηγή id=”http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=45538&Itemid=160″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.