Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΛΑΤΙΝΗΣ on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
Minilink

«Ξεμπλοκάρουν» από σήμερα οι κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις

Επιδρομή στους τραπεζικούς λογαριασμούς ξεκινάει η Εφορία καθώς από σήμερα απελευθερώνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να μην παρατείνει τη σχετική αναστολή, η οποία είχε αποφασισθεί στις 21 Ιουλίου 2015, λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Εντομεταξύ, το υπουργείο Οικονομίας ξεκαθαρίζει πως η πρώτη κατοικία θα εξακολουθήσει να προστατεύεται και τονίζει πως αναζητείται οριστική λύση στο ζήτημα.
Η άρση της απαγόρευσης αναμένεται να ενισχύσει τα Δημόσια έσοδα τα οποία έχουν καταρρεύσει με την βουτιά να αγγίζει το 5,6% στο εννεάμηνο.

Η διαδικασία είναι ταχύτατη καθώς δόθηκε το δικαίωμα στους ελεγκτές των εφοριών να έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βάλουν σε εφαρμογή τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης έναντι των οφειλετών.

Η αναζήτηση των οφειλών από τραπεζικούς λογαριασμούς γίνεται ανεξάρτητα αν ο οφειλέτης είναι ως δεύτερο ή τρίτο όνομα. Αν η έρευνα του πρώτου λογαριασμού δείξει ότι δεν διαθέτει το απαιτούμενο ποσό της οφειλής θα αναζητηθεί το υπόλοιπο ποσό από τον δεύτερο ίσως και από τον τρίτο λογαριασμό μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές σε τράπεζες, σήμερα βάσει του νόμου η προστασία από τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης παρέχεται μόνο μέσω του νόμου 3869/2010, του γνωστού ως νόμου Κατσέλη.

Η οριζόντια προστασία για τους ενήμερους δανειολήπτες, χωρίς δικαστική ρύθμιση χρεών με βάση εισοδηματικά κριτήρια και αξία ακίνητης περιουσίας, γνωστή ως ρύθμιση Χατζηδάκη, ίσχυε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Παράταση στην εν λόγω ρύθμιση δεν δόθηκε ποτέ με νομοθετική διάταξη. Ωστόσο, ατύπως αυτή εξακολούθησε να ισχύει, ύστερα από συνεννόηση της κυβέρνησης με τις τράπεζες.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουλίου 2015 η Ελληνική Ενωση Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα θα συνεχίσουν, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, να παρέχουν προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με βάση το προϊσχύσαν νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4224/2013)».


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια «Ξεμπλοκάρουν» από σήμερα οι κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις

  • lina

    Καλησπερα,θα ηθελα με αφορμη την παραπανω αναρτηση να μου πει,αν γνωριζει καποιος,ισχυει το ιδιο και για τις οφειλες προς τις τραπεζες?Μπορει η τραπεζα να κανει το ιδιο?ποσες μερες μετα την καταβολη της συνταξης ισχυει το ακατασχετο?Ευχαριστω.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>