Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Οι τράπεζες κάνουν ομόλογα τα ακίνητα που έχουν κατασχέσει

Θέλουν ζεστό χρήμα για να «καθαρίσουν» τα χαρτοφυλάκια τους

Τιτλοποίηση των επισφαλών υποθηκευμένων ακίνητων και κινητών αξιών που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους σχεδιάζουν οι τράπεζες. Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκινά από όσα έχουν ήδη κατασχεθεί, αλλά εξαιτίας της κατάστασης στην αγορά δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να εκποιηθούν.

Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, διοίκηση μεγάλης ελληνικής τράπεζας, έχει δεχθεί εισήγηση από μεγάλο αραβικό fund, το οποίο προτίθεται να αγοράσει ένα σχετικό ομόλογο, εφόσον βέβαια υπάρξει η απόφαση να βγει στην αγορά.

Το κέρδος για την τράπεζα θα είναι ότι θα εισπράξει άμεσα ζεστό χρήμα και για τον επενδυτή, ότι σε λίγα χρόνια, αν έχει πάρει τα πάνω της η αγορά, θα έχει στην κατοχή του ακίνητα τα οποία θα έχει εξαγοράσει σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή. Από αυτή τη σχέση απουσιάζουν οι πολίτες, όσοι έχουν ήδη χάσει ή και όσοι θα χάσουν τα σπίτια τους.

Ακόμη όμως και όσοι αγωνίζονται με δανεικά μπορεί να βρεθούν να χρωστούν το ακίνητο τους όχι στην τράπεζα από την οποία πήραν το δάνειο, αλλά σε κάποιο επενδυτικό fund, που θα αγοράσει τέτοιου τύπου επενδύσεις.

Οι τράπεζες θα ξεκαθαρίσουν έτσι τα χαρτοφυλάκια τους και θα αποφύγουν την πίεση να ρυθμίσουν τις οφειλές των ιδιωτών, καθώς θα είναι άλλοι πλέον οι δικαιούχοι των επισφαλών δανείων.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/373198/oi-trapezes-kanoun-omologa-ta-akinita-pou-ehoun-katashesei/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Οι τράπεζες κάνουν ομόλογα τα ακίνητα που έχουν κατασχέσει

  • despina

    ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΤΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΔΗ ΠΗΡΑΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΡΚΕΤΑ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΔΙΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ; ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ; ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΠΛΑ; ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

  • Xaris

    Προσωπική εκτίμηση: Θα χτιστεί αργότερα ομόλογο από θυγατρικές στο εξωτερικό των ιδίων των τραπεζών που θα τιτλοποιείται σε τριμηνιαία ή εξαμηνιαία βάση (κάτι παραπλήσιο με τα πρότζεκτς αλληλόχρεων δανειακών λογαριασμών,κυριως Γιούρομπανκ και Άλφα) που συμβαίνει ήδη.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>