Οι τραπεζίτες τινάζουν το deal τον αέρα

Ασφυκτικά γίνονται πλέον τα περιθώρια χειρισμών για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς Ευρωπαίοι ηγέτες και διεθνείς τραπεζίτες περιορίζουν βήμα, βήμα τις δυνατότητες επιλογών, οδηγώντας στο τις εξελίξεις στο πλέον ακραίο σενάριο. Ολα φαίνεται ότι εξελίσσονται βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου. Οι λύσεις που υπάρχουν στο τραπέζι δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ οι πολιτικοί στην ΕΕ δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία. 

Την ακραία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί περιέγραψε από χθες το βράδυ το sofokloeusin.gr επισημαίνοντας ότι "Μας σπρώχνουν σε στάση πληρωμών"
. Στο κείμενο αναφέραμε ότι με τις προτεινόμενες λύσεις δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσουν οι τραπεζίτες οι οποίοι θα έπαιζαν το ρόλο του "πυροκροτητή".
Αναδιάρθρωση χρέους και μετά εκλογές
Η διακοπή των συνομιλιών λόγω της ασυμφωνίας σε κεντρικό επίπεδο αφήνει την Ελλάδα "ξεκρέμαστη" καθώς χωρίς αυτή τη συμφωνία δεν θα μπορέσει να εισπράξει τις δόσεις του πρώτου δανείου που απομένουν και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ντε-φάκτο στάση πληρωμών.
Ακόμα και στην περίπτωση που τραπεζίτες και Ευρωζώνη επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις επόμενες μέρες, θα είναι ήδη πολύ αργά.
Στην εσωτερική πολιτική σκηνή η αποτυχία αυτή αναμένεται να εντείνει την πολιτική αστάθεια και δεν αποκλείεται να οδηγήσει άμεσα σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής χωρίς εκλογές.
εν συνεχεία και αφού συναφθεί κάποιου είδους συμφωνία και ενδεχομένως μετά από την αναδιάρθρωση του χρέους θα διεξαχθούν εκλογές απ όπου θα προκύψει κυβέρνηση, πιθανώς συνεργασίας η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί την επόμενη μέρα.

Το σχέδιο
Η ελληνική κυβέρνηση απέφευγε να υλοποιήσει το σχέδιο-βόμβα που είχε υποβληθεί και είχε στα συρτάρια της καιρό τώρα και το οποίο είχε εγκαίρως αποκαλύψει το sofokleousin.gr.
Το σχέδιο αυτό έχει διαμορφωθεί από ομάδα διεθνών τραπεζών και προβλέπει μια σειρά δράσεων και διμερών διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους ομολογιούχους και μια ακόμα σειρά επαφών με την τρόικα έτσι ώστε να μειωθεί συνολικά το ελληνικό χρέος κατά 50%.
Σύμφωνα με το non-paper που έχει κυκλοφορήσει η μεταβατική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί εντός των επομένων ημερών, με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις χωρίς να ανακοινώσει στάση πληρωμών.
Οι τραπεζίτες είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν haircut 50% και αναδιάρθρωση χρέους αν το ίδιο ισχύσει για όλα τα δάνεια της Ελλάδας ενώ δεσμεύονται να επενδύσουν κεφάλαια στη χώρα άμεσα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και υπό το μανδύα της.
Το μόνο σημείο που μένει ανοιχτό είναι η συμμετοχή του EFSF καθώς στόχος των τραπεζιτών είναι η διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης και αυτό μπορεί να γίνει μονο αν το EFSF εγγυηθεί τα νέα ομόλογα και συνεπώς θα χρειαστεί να τα πληρώσει αν η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρώ.
Χ.Φράγκου

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.