Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Ούτε η Πορτογαλία “έπιασε” τον στόχο για το έλλειμμα

Με την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που δανειοδοτεί τη Λισαβόνα με συνολικά 78 δισ. ευρώ έχει πάντως συμφωνηθεί την 31η Δεκεμβρίου για το δωδεκάμηνο που προηγείται, το δημοσιονομικό έλλειμμα να μην υπερβεί το 5,9% του ΑΕΠ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας έφθασε στο 8% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το κρατικό στατιστικό Ινστιτούτο Ine, πάντως η κυβέρνηση επιμένει ότι στο τέλος του δωδεκάμηνου θα συρρικνωθεί “περίπου στο 4%”.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του δεύτερου τριμήνου το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας αντιπροσώπευε το 8,8% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το Ine “το γ’ τρίμηνο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα, την ώρα που μειώθηκαν οι δαπάνες των δημόσιων οργανισμών”.

Η κυβέρνηση στη Λισαβόνα για να τιθασεύσει το έλλειμμα υποχρεώνει τις εμπορικές τράπεζες να αναφέρουν στο δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης το σύνολο των διαθεσίμων τους για συνταξιοδοτικούς σκοπούς, που μετατρέπονται με τον τρόπο αυτό σε Στοιχεία Ενεργητικού της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και συρρικνώνοντας το δικό της έλλειμμα.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>