Ούτε τα ασφαλιστήρια ζωής είναι ασφαλή

Οι Ευρωπαίοι που ανήκουν στις τάξεις των εργαζομένων δεν μπορούν να κερδίσουν πουθενά. Καταρχάς πολλοί από αυτούς θα συμβάλουν στη διάσωση των τραπεζών μέσω των φόρων που θα καταβάλουν τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα θα εργάζονται περισσότερο, καθώς το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται. Πέραν αυτών, όμως, θα πληρώσουν και τα σπασμένα των ασφαλιστικών εταιρειών από το κούρεμα του δημόσιου χρέους, μέσω των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής τους.

Ένα μεγάλο μέρος της κατά 50% απομείωσης της αξίας του ελληνικού χρέους στα βιβλία των ασφαλιστών πιθανόν να μετακυλισθεί άμεσα στους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, σύμφωνα με τον Kevin Crowley του Bloomberg. Οι απώλειες από την απομείωση του ελληνικού χρέους θα συρρικνώσουν τα κέρδη που οι ασφαλιστές μπορούν να μοιραστούν με τους κατόχους ασφαλιστηρίων.

Στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία, το μερίδιο των πελατών στον επενδυτικό κίνδυνο των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής είναι 90%, ενώ στην Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής είναι 80%, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να καλύπτουν το υπόλοιπο, σύμφωνα με την Morgan Stanley.
Όταν η Allianz SE, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, προχώρησε στην απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων της, το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι κάτοχοι ασφαλιστήριων συμβολαίων ανέλαβαν το 73% της απώλειας, ύψους 279 εκατ. ευρώ.

Και πού αλλού να τοποθετήσετε τα χρήματά σας; Στο χρηματιστήριο; Χάριν σύγκρισης, να αναφέρω ότι όποιος διατηρούσε ευρωπαϊκές μετοχές ασφαλιστικών ζωής την τελευταία εξαετία, είδε την αξία της επένδυσής του να ακολουθεί κατά πόδας τον πληθωρισμό: ο δείκτης Bloomberg Industry EU Life Insurance αυξήθηκε κατά 7% από τα μέσα του 2005, ή κατά μέσο όρο λίγο πάνω από μια ποσοστιαία μονάδα ετησίως.
 
Ίσως να αποτελεί μια παρηγοριά ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, επειδή, κατά μεγάλη ειρωνεία, είχαν τη δυνατότητα να μετακυλίσουν τις απώλειες από τα ομόλογα στους πελάτες τους, τα έχουν πάει καλύτερα από τις τράπεζες. Όποιοι είχαν τραπεζικές μετοχές από το 2005 είδαν το δείκτη Bloomberg Industry EU Banks να κατρακυλά κατά 25%.
 

Πηγή:www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.