Ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτα. Ετοιμαστείτε για… δάκρυα και αίμα!

Τόσα τα έσοδα, τόσα τα έξοδα. Και το μεγαλύτερο όλων των εξόδων οι μισθοί του δημοσίου και οι συντάξεις. Κι ακριβώς απέναντι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι του ιδιωτικού τομέα κι άλλοι τόσοι «τυχεροί» που παλεύουν στην αρένα για την επιβίωση και για να βρουν τα χρήματα για τον επόμενο ΕΝΦΙΑ. Ο λογαριασμός αυτός δεν βγαίνει. Κι ο ίδιος ο Ιησούς να κατέβει στην γη, όσα θαύματα κι αν κάνει, πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Πως το είχε πει ο κ. Βαρουφάκης εκείνο το «ωραίο»;  Δάκρυα και αίμα! 

Θα το πούμε δίχως περιστροφές. Όσο πιο καθαρά γίνεται! Υπάρχουν δύο δρόμοι μπροστά μας: Ο ένας είναι εκείνος της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και της ανάπτυξης. Ο άλλος είναι ο δρόμος της δραχμής και της εξόδου από την ευρωζώνη. Εσείς ποιο δρόμο νομίζετε ότι έχουμε ήδη πάρει; 

Για να μπορέσουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις χρειάζεται να βρουν χρήματα. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα βρουν πόρους από το κυνήγι της φοροδιαφυγής. Νομίζουν ότι έχουν βρει το φάρμακο για πάσα νόσο. Το κακό είναι ότι μέχρι να ανακαλύψουν την αυταπάτη τους θα έχει περάσει πολύτιμος χρόνος. Χρόνος που δεν υπάρχει. Η κατάσταση είναι άκρως πιεστική. 

Τώρα μάζεψαν λεφτά σπάζοντας όλους τους κουμπαράδες. Για την επόμενη φορά δεν έχουν μείνει άλλες εφεδρείες. Τα περιθώρια στενεύουν συνεχώς. Την επόμενη φορά θα έχουν να διαλέξουν μεταξύ των έκτακτων εισφορών και της κάθετης και οριζόντιας μείωσης των μισθών και των συντάξεων. Την πρώτη κουρτίνα, εκείνη  που κρύβει μέσα της το τέρας της άγριας φορολογίας, μπορεί και να την τραβήξουν, χειροκροτούμενοι από τους Βορειοευρωπαίους, επίσης θιασώτες των φόρων και του κουρέματος των περιουσιών. Όταν αποτύχουν, που θα αποτύχουν, θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με εκείνο τον αναθεματισμένο λογαριασμό με τους μισθούς και τις συντάξεις! Αντέχουν πολιτικά μία μεγάλη οριζόντια περικοπή; Εναλλακτικά, αντέχουν τον δρόμο των απολύσεων. Οι απαντήσεις και στα δύο ερωτήματα είναι αρνητικές! Ο δρόμος για την  δραχμή θα είναι τότε μονόδρομος…

Θα μας πουν ότι θα το κάνουν για την πατρίδα. Ότι θα κτίσουμε και πάλι μαζί αυτή την χώρα, κόντρα στο διεθνές ληστρικό κεφάλαιο που επιβουλεύεται την ελευθερία και την ευημερία μας. Πετραδάκι – πετραδάκι. Έχουν πάντα ένα καλό σχέδιο όταν πρόκειται για την επικοινωνία. Δεν υπάρχει αντίρρηση! Αν υπήρχε πρωτάθλημα στο facebοοκ και στο twitter θα το είχαν κατακτήσει δίχως συναγωνισμό και αντίπαλο. 

Για λόγους ισορροπίας ίσως θα έπρεπε να σημειώσω ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ότι μπορεί τελικά να ακολουθήσουν τον άλλο δρόμο, εκείνον της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Ότι μπορεί να αλλάξουν πορεία, έστω και την τελευταία στιγμή. Δυστυχώς, δεν μου βγαίνει! Μακάρι να έχω άδικο. Μακάρι να διαψευστώ. Αλλά δεν τους πιστεύω. Ούτε οι ξένοι επενδυτές τους πιστεύουν. Κι ούτε οι ίδιοι στην κυβέρνηση νοιάζονται γι΄ αυτό. Πως μπορώ, λοιπόν, να σας πω ψέματα, σε σχέση με αυτό που πραγματικά πιστεύω; Εδώ δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι… 

Θανάσης Μαυρίδης

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτα. Ετοιμαστείτε για… δάκρυα και αίμα!

 • 05/03/2015, 10:43
  Permalink

  Δυστυχώς, φοβάμαι ότι ο αρθρογράφος έχει δίκιο. Πάμε για φούντο.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.