Ο φόβος μην πιαστούν κορόιδα

Αναρίθμητες οι περιπτώσεις συμπολιτών που έχουν από καιρό σταματήσει να πληρώνουν δόσεις στην τράπεζα. Τα «κόκκινα» δάνεια, όπως αναφέρουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, αυξήθηκαν στο 35% (έφτασαν περίπου τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ), ακολουθώντας σταθερά ανοδική τροχιά τους τελευταίους μήνες.

Πολλοί σταμάτησαν να πληρώνουν -το βλέπουμε καθημερινά στην Πάτρα- γιατί έχασαν τη δουλειά τους, δεν έχουν πλέον πηγές εισοδήματος και προτιμούν να αφήσουν απλήρωτες δόσεις από το να στερηθούν βασικά αγαθά. Ή, αν μιλάμε για επιχειρηματίες και εμπόρους, απ’ το να βάλουν λουκέτο επιλέγουν να αφήσουν πίσω τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

Αλλοι, σταμάτησαν να πληρώνουν απλώς περιμένοντας την περιλάλητη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», ευελπιστώντας να ισχύσει ό,τι ίσχυσε και με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
«Οι πιο συνεπείς ή οι λιγότερο… ασυνεπείς δανειολήπτες είναι όσοι έχουν στεγαστικό δάνειο. Εκεί μόνο ένα στα τρία δάνεια -ποσοστό 29%- είναι μη εξυπηρετούμενο», μας λέει στο τηλέφωνο στέλεχος υποκαταστήματος της Αλφα Μπανκ.

Και τα πιο… δημοφιλή «κόκκινα» δάνεια, όπως προσθέτει ο ίδιος, είναι όσα συνδέονται με την καταναλωτική πίστη, αφού ένα στα δυο (50%) βρίσκεται σε καθυστέρηση.

Σχεδόν… ξενίζει, λοιπόν, όταν τύχει να συναντήσεις κάποιον που σου λέει ότι, έστω και… ματώνοντας, πληρώνει κανονικά τις δόσεις του. Από φόβο μην χάσει το σπίτι του, μην διακινδυνεύσει την όποια οικογενειακή περιουσία και βρεθεί εκτεθειμένος.
«Ξέρεις τι με φοβίζει, όμως;» μας λέει φίλος συνταξιούχος καθηγητής, χθες μεσημέρι στην οδό Μαιζώνος, έξω από την Ευαγγελίστρια. «Μην τελικά δικαιωθούν όσοι έχουν σταματήσει να πληρώνουν. Μην τελικά υπάρξει μια γενναία ρύθμιση που ναι μεν, και έτσι πρέπει, θα ανακουφίζει όσους δεν είχαν να πληρώσουν αλλά, από την άλλη, θα… τιμωρεί τους συνεπείς. Μην πιαστώ κορόιδο, δηλαδή…».

Προοπτική καθόλου απίθανη στη χώρα που ζούμε. Παρ’ ότι στον σχετικό διάλογο ανάμεσα στους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και την Κυβέρνηση, έχει συζητηθεί η ανάγκη επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι τελικά θα υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη, όταν κάποτε ολοκληρωθεί το πλαίσιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είναι μόνο οι έχοντες εκείνοι που εξακολουθούν να πληρώνουν τα δάνειά τους. Δείτε το στην περίπτωση των στεγαστικών. Το 71% αυτών των δανείων εξυπηρετείται κανονικά. Κατά βάση από μισθωτούς, άνεργους, συνταξιούχους, ανθρώπους που έχουν πληγεί βαριά απ’ την κρίση και με κόπο συγκεντρώνουν κάθε μήνα το ποσό της δόσης.
Και οι οποίοι ελπίζουν ότι σ’ αυτόν τον τόπο δεν εξέλιπαν οι αρχές της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης. Ωστε οι όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις ψηφιστούν ν’ αφορούν στο σύνολο των δανειοληπτών.

www.pelop.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.