Πάνω από 300 e-πλειστηριασμοί για σήμερα – Στο σφυρί τα ακίνητα της «Αυριανής»

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενεργούνται σήμερα Τετάρτη περισσότεροι από 300 πλειστηριασμοί, ενώ ο συνολικός αριθμός που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο 6μηνο ανέρχεται σε 2315.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου είχε ανακοινώσει ότι την προηγούμενη Τετάρτη έγιναν 261 πλειστηριασμοί εκ των οποίων 76 κρίθηκαν γόνιμοι 50 ανεστάλησαν και 135 κρίθηκαν άγονοι .

Σύμφωνα με συμβολαιογράφους που συμμετέχουν στις διαδικασίες η αγορά  δεν μπορεί να απορροφήσει τον όγκο των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί με αποτέλεσμα τα «καλά» ακίνητα επιστρέφουν στις τράπεζες με την προσδοκία να  πιάσουν υψηλότερες τιμές στον μέλλον.

Στο σφυρί τα ακίνητα Κουρή

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το κτίριο της Αυριανής και του πρώην τηλεοπτικού σταθμού «Κανάλι  29» του Γιώργου Κουρή στον Ταύρο όπως και άλλα ακίνητα και οικόπεδα μικρότερης αξίας.

Ο πλειστηριασμός του ακινήτου επί της οδούς Δήμητρος 37 προέκυψε από οφειλές της εταιρείας  «ΠΡΕΣ –ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΠΡΕΣ – ΕΛΛΑΣ Α.Ε.»,  που έχει έδρα στην οδός Δήμητρος 37.

Η Τράπεζα Πειραιώς ως επισπεύδουσα βγάζει στο σφυρί ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτάσεως 1.868,94 τ.μ στο οποίο περιλαμβάνει και το ιστορικό κτίριο.

Η συνολική αξία του οικοπέδου και του ακινήτου αποτιμήθηκε στα  3,1  εκατ. ευρώ και η οφειλή έφθανε τις 500.000 ευρώ.

Η Τράπεζα  Πειραιώς βγάζει στο σφυρί  και  τα  περιουσιακά  στοιχεία που διέθετε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ανδρέα  Κουρή και γιος του Γιώργου Κουρή με την επωνυμία «LOVE RADIO BROADCASTING (ΛΟΒ ΡΕΝΤΙΟ ΜΠΡΟΝΤ ΚΑΣΤΙΝΓΚ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην οδό Δήμητρος 31 που στεγάζεται σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Kontra Channel.

Οι οφειλές του σταθμού έφθαναν τις 100.000 ευρώ.

Η τράπεζα  προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτων της εταιρείας και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε έξι  τα οποία όμως δεν καλύπτουν τη συνολική απαίτηση της τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι και η ΔΥΟ ΦΑΕ Αθηνών είχε προχωρήσει σε κατάσχεση των ίδιων ακινήτων για οφειλές ύψους 74.775 ευρώ.

Απαιτήσεις εμφανίζεται να έχει και το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τα παραπάνω ακίνητα με αποτέλεσμα και οι δύο πλειστηριασμοί να κηρυχτούν σήμερα άγονοι.

Νέα συγκέντρωση της ΛΑΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 1:45 μ.μ έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18 για την ακύρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας παραγματοποιεί η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Όπως αναφέρει η ΛΑΕ στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο πρόκειται να εκπλειστηριαστούν  -τουλάχιστον- τρεις πρώτες κατοικίες και καλεί σε διαμαρτυρία με στόχο την ακύρωση τους. Πρόκειται για κατοικίες:
α) για χρέος 157.000 ευρώ, με τιμή προσφοράς 65.000 ευρώ,
β) για χρέος 155.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 183.000 ευρώ.
γ) για χρέος 100.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 125.000 ευρώ.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Πάνω από 300 e-πλειστηριασμοί για σήμερα – Στο σφυρί τα ακίνητα της «Αυριανής»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.