Περίπου 6 στους 10 κατόχους χρεωστικής κάρτας την χρησιμοποιούν γιατί δεν θέλουν να κρατούν μετρητά

Περίπου 6 στους 10 κατόχους χρεωστικής κάρτας την χρησιμοποιούν γιατί δεν θέλουν να κρατούν μετρητά πάνω τους, σύμφωνα με έρευνα της MasterCard.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας MasterCard Barometer, ο κυριότερος λόγος για τον οποίον οι καταναλωτές προτιμούν τη χρεωστική τους κάρτα για αγορές στα καταστήματα είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται να κρατούν μεγάλο ποσό μετρητών πάνω τους (70%). Οι αγορές με χρήση χρεωστικής κάρτας θεωρούνται επίσης πιο εύκολες (28%) και πιο ασφαλείς (28%) από εκείνες που πραγματοποιούνται με μετρητά. Στα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα που τους προσφέρονται, οι καταναλωτές τοποθετούν επίσης την ταχύτητα των συναλλαγών (27%) αλλά και τη δυνατότητα ελέγχου των εξόδων (15%).

Όσοι χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες, φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί τα προνόμια που τους παρέχονται, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 60% επιλέγει χρεωστική αντί για μετρητά, αν όχι κάθε εβδομάδα, τουλάχιστον μία φορά στις 10- 15 μέρες. Παράλληλα ένα 25% των καταναλωτών τη χρησιμοποιεί τουλάχιστον 1- 2 φορές τον μήνα (24%).

Παρ’ όλα αυτά, οι Έλληνες καταναλωτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (97%), εξακολουθούν να θεωρούν πως ο κύριος τρόπος χρήσης της χρεωστικής κάρτας αφορά στην ανάληψη μετρητών από τα ATM, με ένα 13% των καταναλωτών να την προτιμά για αγορές σε καταστήματα ή στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά στις διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, η έρευνα έδειξε ότι, ενώ και τα δύο φύλλα χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα κατά βάση για ανάληψη μετρητών από τα ATM, οι άντρες είναι εκείνοι που φαίνεται να είναι λίγο πιο εξοικειωμένοι με τις αγορές στο διαδίκτυο (8%).

Επιπλέον, τα άτομα νεότερης ηλικίας (18-34) δηλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό (11%) ότι επιλέγουν τη χρεωστική τους κάρτα για online αγορές, γεγονός που μπορεί ίσως να εξηγηθεί από την ευρύτερη και πιο διαδεδομένη χρήση του διαδικτύου από το νεανικό κοινό.

Τρόποι χρήσης της Πιστωτικής κάρτας

Στον αντίποδα, η πιστωτική κάρτα παραμένει συνυφασμένη με τις αγορές στα καταστήματα, με 7 στους 10 ερωτηθέντες να δηλώνουν πως αυτός είναι ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούν την πιστωτική τους. Η ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ (22%) αλλά και οι διαδικτυακές αγορές (19%) αποτελούν, επίσης, βασικούς τρόπους χρήσης της πιστωτικής κάρτας, ενώ ακολουθούν οι εξοφλήσεις λογαριασμών (14%) αλλά και οι αγορές στο εξωτερικό (7%).

Αναλύοντας τις διαφορετικές αγοραστικές συμπεριφορές των δύο φύλων, τα στοιχεία της έρευνα δείχνουν πως οι γυναίκες είναι κυρίως εκείνες που κάνουν πιο συστηματική χρήση της πιστωτικής κάρτας στα καταστήματα, (83%), ενώ οι άντρες φαίνεται να επιλέγουν την πιστωτική τους κάρτα αρκετές φορές για ανάληψη μετρητών (27%) αλλά και για αγορές στο διαδίκτυο (24%). Επίσης, η χρήση της πιστωτικής κάρτας για αγορές από καταστήματα παρουσιάζεται πιο διαδεδομένη στις μεγαλύτερες ηλικίες 45- 54 (75%) και 55- 70 (73%), ενώ τα άτομα που ανήκουν στις νεότερες ηλικιακές ομάδες 18-34 (27%) και 35- 44 (27%) φαίνεται να προτιμούν την πιστωτική τους για αγορές στο διαδίκτυο.

Σχεδόν το 50% των Ελλήνων καταναλωτών δηλώνει πως χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, με ένα 23% να την επιλέγει μία φορά στις 15 μέρες. Πιο συχνοί χρήστες φαίνεται να είναι οι άντρες (26%), ενώ η συχνότητα χρήσης δείχνει να αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία με τους μεγαλύτερους καταναλωτές (55- 70) να τη χρησιμοποιούν σε υψηλότερο ποσοστό έναντι των υπολοίπων (14%) σε εβδομαδιαία βάση. Εξετάζοντας επίσης, τη συχνότητα σε συνδυασμό με τον τρόπο χρήσης, τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν πως οι καταναλωτές που κάνουν πιο συχνή χρήση της κάρτας, συνηθίζουν να την προτιμούν περισσότερο για αγορές στο διαδίκτυο (28%) αλλά και για εξόφληση λογαριασμών (25%).

[sc:Πηγή id=”http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=113731″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.