Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Πηγαίνει πίσω η δόση, πιέζει για απολύσεις η τρόικα

Ενώ τα μέτωπα των κινητοποιήσεων παραμένουν ανοιχτά και το πολιτικό κλίμα οξύνεται, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάρει περισσότερα “ρίσκα”, προχωρώντας σε αποφάσεις που θα προκαλέσουν νέα κύματα αντιδράσεων και θα έχουν αναπόφευκτα πολιτικό κόστος για τα κόμματα της συμπολίτευσης.  Οι κινήσεις υπαγορεύονται από την τρόικα και την ΕΕ, που εντείνουν τις πιέσεις για την άμεση υλοποίηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων προβλεπόμενων στο Μνημόνιο.

Θέματα αιχμής οι απολύσεις ΔΥ, οι ιδιωτικοποιήσεις, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και η περιστολή της φοροδιαφυγής.  Διαπιστώνοντας καθυστερήσεις σ’υτούς τους τομείς, το Eurogroup θα αναβάλει τη λήφη απόφασης για εκταμίευση της δόσης Φεβρουαρίου.

Βάσει του σχεδιασμού που είχε γίνει τον Νοέμβριο, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για τον Ελλάδα, η απόφαση για εκταμίευση της δόσης θα έπερεπε να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου υουργών.

Ομως, στην τελευταία συνεδρίαση του EuroWorking Group (EWG) διαπιστώθηκε καθυστέρηση σε μια σειρά θέματα και οι σκληροπυρηνικές χώρες διατύπωσαν για άλλη μία φορά επιφυλάξεις.

Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η δόση των 2,8 δισ. δίνεται μόνον για την κάλυψη αναγκών του προϋπολογισμού – καθώς δεν υπάρχουν αυτόν το μήνα πληρωτέες οφειλές προς δανειστές –  οι “απρόθυμοι” εταίροι μας επέστρεψαν στην πάγια τακτική των καθυστερήσεων με διάφορα προσχήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα προσπαθήσει βέβαια να πείσει τους ομολόγους του στο Eurogroup ότι “ολα βαίνουν καλώς, με τις αναπόφευκτες μικροκαθυστερήσεις”. Θα τους ενημερώσει για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα και για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών. Ομως, δεν πρόκειυαι να αποσπάσει απόφαση για των 2,8 δισ. του Φεβρουαρίου.

Προεξοφλώντας αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να προλάβει κινδυνολογικά δημοσιεύματα και ανάλογες “κορώνες”  από πλευράς κομμάτων,  διαρρέοντας πληροφορίες ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ειναι επαρκή, το Δημόσιο δεν χρειάζεται πρόσθετη ρευστότητα – άρα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα η καθυστέρηση της δόσης.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>