Πιο φθηνές θα είναι εφεξής οι συμβολαιογραφικές πράξεις

Τελευταία ενημέρωση την 07 Ιούν 2016 — 13:01

Πιο φθηνές θα είναι εφεξής οι συμβολαιογραφικές πράξεις, όπως γονικές παροχές, δωρεές, συστάσεις εταιρειών, μισθωτήρια κ.ά, μετά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων του Ταμείου Νομικών, όπως γνωστοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «αποτέλεσμα της κατάργησης των πόρων αυτών είναι η σημαντική μείωση του κόστους της συμβολαιογραφικής υπηρεσίας, η οποία καθίσταται πλέον οικονομικότερη».

Για παράδειγμα:

– σε περίπτωση σύνταξης συμβολαίου γονικής παροχής διαμερίσματος αξίας αντικειμενικού προσδιορισμού 100 χιλιάδων ευρώ, το συνολικό κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης μετά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων, μειώνεται κατά 775 ευρώ
– σε περίπτωση σύνταξης μισθωτηρίου συμβολαίου ακινήτου αξίας 50 χιλιάδων ευρώ, το συνολικό κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης μετά την  κατάργηση, μειώνεται κατά 650 ευρώ – σε περίπτωση σύνταξης συμβολαίου δωρεάς από παππού σε εγγονό ακινήτου αντικειμενικής αξίας 200 χιλιάδων ευρώ, το συνολικό κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης, μειώνεται κατά 1.550 ευρώ.

 

 voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.