Πλήγμα για τον τραπεζικό κλάδο η μείωση δανείων

Μεγάλες απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο έχει προκαλέσει η κρίση, όσον αφορά τις συναλλαγές τραπεζών με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς έχει μειωθεί δραστικά τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά από μέρους των τραπεζών σε δάνεια, λόγω και της έλλειψης ρευστότητας. 
 
Σύμφωνα με στοιχεία της  Alpha Bank, η ήδη σημειούμενη μείωση της τραπεζικής χρηματοδότησης, προς το σύνολο του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, που περιλαμβάνει επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά, σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε ένα μήνα και έφτασε στο -2,2% τον Σεπτέμβριο του 2011, σε σχέση με το -1,3%  τον Αύγουστο. Το ποσό που εκταμιεύτηκε για χρηματοδότηση ήταν μειωμένο στα 1,06 δισ. ευρώ. 
 
Απογοήτευση προκαλούν τα ποσοστά δανειοδότησης στα νοικοκυριά, που μειώθηκαν κατά 3,1% το ίδιο διάστημα, σε σχέση με το -2,9% τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, η σημαντικά αρνητική ροή των καταναλωτικών δανείων είναι αποτέλεσμα της πτώσης της ζήτησης για καταναλωτικά αγαθά, όπως αυτοκίνητα, αλλά και της μεγαλύτερης αυστηρότητας που τηρούν οι τράπεζες για την έγκριση δανείων σε ιδιώτες. 
 
Σοκ προκαλούν τα ποσοστά καθυστερούμενων δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονται σε 11,5% στο πρώτο τρίμηνο το 2011. Από το 2005 και εξής, το ποσοστό αυτό αυξάνεται δραματικά, κατά μία σχεδόν μονάδα τοις εκατό το χρόνο. 
 
Σημειώνεται, ότι μείωση χρηματοδότησης μέσω δανείων καταγράφηκε ιδίως για τους επιχειρηματικούς κλάδους Μεταφορών, πλην ναυτιλίας, Γεωργίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Κατασκευών. Πάντως, σχετική αύξηση χρηματοδότησης προκύπτει για τον τομέα Ηλεκτρισμού-Φωταερίου-Ύδρευσης, τη Βιομηχανία και τη Ναυτιλία, για τον ίδιο μήνα, Σεπτέμβριο.
 

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.