Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

Πλήγμα για τον τραπεζικό κλάδο η μείωση δανείων

Μεγάλες απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο έχει προκαλέσει η κρίση, όσον αφορά τις συναλλαγές τραπεζών με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς έχει μειωθεί δραστικά τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά από μέρους των τραπεζών σε δάνεια, λόγω και της έλλειψης ρευστότητας. 
 
Σύμφωνα με στοιχεία της  Alpha Bank, η ήδη σημειούμενη μείωση της τραπεζικής χρηματοδότησης, προς το σύνολο του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, που περιλαμβάνει επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά, σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε ένα μήνα και έφτασε στο -2,2% τον Σεπτέμβριο του 2011, σε σχέση με το -1,3%  τον Αύγουστο. Το ποσό που εκταμιεύτηκε για χρηματοδότηση ήταν μειωμένο στα 1,06 δισ. ευρώ. 
 
Απογοήτευση προκαλούν τα ποσοστά δανειοδότησης στα νοικοκυριά, που μειώθηκαν κατά 3,1% το ίδιο διάστημα, σε σχέση με το -2,9% τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, η σημαντικά αρνητική ροή των καταναλωτικών δανείων είναι αποτέλεσμα της πτώσης της ζήτησης για καταναλωτικά αγαθά, όπως αυτοκίνητα, αλλά και της μεγαλύτερης αυστηρότητας που τηρούν οι τράπεζες για την έγκριση δανείων σε ιδιώτες. 
 
Σοκ προκαλούν τα ποσοστά καθυστερούμενων δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονται σε 11,5% στο πρώτο τρίμηνο το 2011. Από το 2005 και εξής, το ποσοστό αυτό αυξάνεται δραματικά, κατά μία σχεδόν μονάδα τοις εκατό το χρόνο. 
 
Σημειώνεται, ότι μείωση χρηματοδότησης μέσω δανείων καταγράφηκε ιδίως για τους επιχειρηματικούς κλάδους Μεταφορών, πλην ναυτιλίας, Γεωργίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Κατασκευών. Πάντως, σχετική αύξηση χρηματοδότησης προκύπτει για τον τομέα Ηλεκτρισμού-Φωταερίου-Ύδρευσης, τη Βιομηχανία και τη Ναυτιλία, για τον ίδιο μήνα, Σεπτέμβριο.
 

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>