Πληρωμές με ομόλογα αντί για μετρητά

Η έλλειψη ρευστότητας στα κρατικά ταμεία αναγκάζει το Δημόσιο να προχωρήσει σε εναλλακτικά τρόπο διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τρίτους. Στην κατεύθυνση αυτή προτείνεται, σε προμηθευτές του δημοσίου, να αποπληρωθεί μέρος των οφειλών με κρατικά ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια, όπως έχει γίνει και στην περίπτωση των χρεών που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία προς τους προμηθευτές του.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να εξοφλήσει χρέη των νοσοκομείων ύψους 5,36 δισ. ευρώ (για τα έτη 2007, 2008, 2009) με ομόλογα μηδενικού επιτοκίου. Το μοντέλο αυτό παρουσιάζεται ως πρόταση και προς ιδιώτες που προμηθεύουν το δημόσιο με προϊόντα ή αναλαμβάνουν υπεργολαβίες είτε προσφέρουν άλλες υπηρεσίες

Η πρόταση αυτή μπορεί να διευκολύνει λογιστικά το διογκωμένο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημόσιου προς τρίτους (που φτάνουν τα 6,5 δισ. ευρώ), έχει προκαλέσει όμως έντονη αντίδραση στους φορείς της αγοράς λόγω του ότι τα κρατικά ομόλογα δέχονται έντονες πιέσεις λόγω των συνθηκών αβεβαιότητας για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι τα έντοκα γραμμάτια 6μηνης διάρκεια διαπραγματεύονται την περίοδο αυτή αυτό με επιτόκιο 4,8% και αποτελούν το μοναδικό όπλο που έχει η κυβέρνηση για να δανείζεται έξω από τον μηχανισμό της τρόικα.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.