Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
Minilink

Πλησιάζει η ώρα των δημοσίων υπαλλήλων…

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, σε όποια χώρα μπαίνει το ΔΝΤ, ζητάει δύο πράγματα: 1) υποτίμηση του νομίσματος και 2) απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες οδηγούν σε άμεση μείωση των δημοσίων δαπανών.  Στη χώρα μας δεν έγινε κανένα από τα δύο. Η αδυναμία υποτίμησης, λόγω ευρώ, έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με εσωτερική υποτίμηση, κάτι που διόγκωσε την ύφεση κυρίως λόγω έλλειψης παραγωγικού ιστού. Ο δε φόβος για κατάρρευση του σάπιου πελατειακού πολιτικού συστήματος, οδήγησε τους Έλληνες πολιτικούς στο να αποφύγουν τις άμεσες απολύσεις ΔΥ και αντί για απολύσεις προέβησαν σε μισθολογικές μειώσεις, κάτι που οδήγησε το σύνολο των ΔΥ στα όρια της αντοχής.

Τώρα όμως, μετά την υπογραφή και του δευτέρου μνημονίου, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έχει αναλάβει να αντιμετωπίσει μόνη της το δημόσιο έλλειμμα, τα πράγματα…. οδηγούνται σε αδιέξοδο. Είτε η (τρικολόρε με το αριστερό πρόσημο) συγκυβέρνηση θα επιβάλει νέους φόρους, είτε θα προχωρήσει σε μείωση των δημοσίων δαπανών με πιο εύκολη λύση τις αποκρατικοποιήσεις και τις απολύσεις ΔΥ.

Ήδη στην Ιταλία η κυβέρνηση Μόντι ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των ΔΥ κατά 100.000 μέχρι το 2014, η δε κυβέρνηση Ολάντ καλείται να περικόψει μέσα στο 2013, 33 δις ευρώ δημοσίων δαπανών. Μετά  από αυτές τις εξελίξεις, είναι φυσικά αδιανόητο να μπορέσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ειδικά η συγκυβέρνηση Σαμαρά, να αντισταθεί άλλο στις πιέσεις της τρόικας  για περιορισμό των ΔΥ.

Φυσικά το ελληνικό πολιτικό σύστημα, προκειμένου να περιορίσει το πολιτικό του κόστος, θα προσπαθήσει να κάνει τις γνώριμες πιρουέτες του. Έτσι, σε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα θα ζήσουμε το γνωστό θέατρο των πολιτικών θεατράνθρωπων, με τις αδιέξοδες δήθεν εφεδρείες και άλλα αστεία εφευρήματα, προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι και να φορτώσουν το όλο θέμα της παραβίασης των δικών τους «κόκκινων γραμμών» στην τρόϊκα.

Δεν φταίνε βέβαια σε τίποτα οι ΔΥ, ούτε για την εργασία τους, ούτε για την αποδοτικότητά τους. Το πελατειακό πολιτικό σύστημα εκμεταλλεύτηκε τα όνειρα των ανθρώπων για σίγουρη εργασία, χωρίς εξαρτήσεις από ατομικά συμφέροντα. Όμως τώρα έρχεται αντιμέτωπο με την ίδια την πελατειακή ηθική του βάση.

Πέτρος Χασάπης


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>