«Πολιτικός σεισμός» στην Ελλάδα, λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Για “πολιτικό σεισμό” στην Ελλάδα κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και επισημαίνουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα τιμωρήθηκαν, ενώ στη χώρα εγκυμονεί κίνδυνος ακυβερνησίας.

Για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο γίνεται ειδική αναφορά απ΄όλα τα ξένα μέσα.

“Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι οι μεγάλοι ηττημένοι των εκλογών”, γράφει η γαλλική εφημερίδα Liberation υπογραμμίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Για τη γερμανική Handelsblatt, ο τίτλος είναι ενδεικτικός: “Εξτρεμιστές στο κοινοβούλιο της Αθήνας- πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα, στις εκλογές οι ψηφοφόροι εξέφρασαν την οργή τους για την πολιτική λιτότητας και την οικονομική κατάρρευση της χώρας”.

Το Reuters τονίζει πως, “οι Ελληνες, εξοργισμένοι με την οικονομική κατάσταση, εγκαταλείπουν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης”.

“Τεράστεις απώλειες για τα δύο κόμματα του ελληνικού συνασπισμού”, υποστηρίζει το BBC επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα δείχνει την οργή των Ελλήνων ψηφοφόρων για τα μέτρα λιτότητας.

Για τις “δραματικές απώλειες” των δύο μεγάλων κομμάτων κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Κακός ελληνικός οιωνός- το εκλογικό αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και πάλι μαύρα σύννεφα πάνω από την Αθήνα”, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική εφημερίδα και σημειώνει ότι τα πράγματα ήρθαν τελικά πολύ χειρότερα απ’ ό,τι αναμενόταν.

“Οι ψηφοφόροι στράφηκαν σε ριζοσπαστικότερους σχηματισμούς” γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Ανάλογη η εικόνα που μεταφέρει στο site του το περιοδικό Der Spiegel.

Για την γερμανική έκδοση των Financial Times, “Νεοναζί μπαίνουν στο κοινοβούλιο. Οι εκλογές έφεραν την καταστροφή για τους συντηρητικούς και τους σοσιαλδημοκράτες”.

“Οι Ελληνες τιμωρούν τους ευρωμεταρρυθμιστές” είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Bild.

“Τιμωρία υπέστη στην κάλπη ο κυβερνητικός συνασπισμός , ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην είσοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το πρακτορείο Associated Press σημειώνει πως δεν υπάρχει προφανής κυρίαρχος και κανένας από τα τρία πρώτα κόμματα δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία.

Με τον εύγλωττο τίτλο: «Οι Γάλλοι και οι Έλληνες έστειλαν μήνυμα στη Γερμανία» το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο MarketWatch σχολίασε τα αποτελέσματα από την διπλή εκλογική μάχη στη χώρα μας και στη Γαλλία.

Σε μια πρώτη αποτίμηση των … μηνυμάτων της κάλπης, οι σχολιαστές του δικτύου τονίζουν πως οι ψήφοι Ελλήνων και Γάλλων ένα μάθημα προς τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες. Πρωτίστως προς την γερμανική κυβέρνηση που τώρα καλείται να λάβει το μήνυμα και να αναλάβει τις ευθύνες της για άμεση επίλυση του προβλήματος της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, όχι όμως με την σημερινή «συνταγή» της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και των σκληρών μέτρων λιτότητας που, όπως έδειξαν οι κάλπες, δεν ενστερνίζονται οι Ευρωπαίοι, ούτε είχαν υπολογίσει το «κόστος» τους οι Ευρωπαίοι πολιτικοί.

Κάπως έτσι, την Κυριακή το βράδυ, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, προστέθηκε στη λίστα των Ευρωπαίων ηγετών που καταψηφίσθηκαν λόγω ακριβώς της διαρκώς αυξανόμενης οργής των πολιτών  για τα μέτρα λιτότητας και την πολιτική που ακολουθείται. Και κάπως έτσι οι Έλληνες ψηφοφόροι, εξοργισμένοι από τη λιτότητα, εξέλεξαν μια νέα Βουλή που θα δυσκολευθεί πολύ να συγκροτήσει κυβέρνηση, ενώ εξίσου δύσκολα θα καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα απέναντι στους εταίρους της.

Το συμπέρασμα της εκλογικής μάχης σε Γαλλία και Ελλάδα είναι, σύμφωνα με τους σχολιαστές του MarketWatch, πως Μέρκελ και λοιποί Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να «μάθουν το μάθημα που τους έδωσαν οι ψηφοφόροι».

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.