Ποντάρουν στο φόβο

Βυθισμένη σε πολύπλευρη οικονομική, δημοσιονομική και κοινωνική κρίση, η Ελλάδα βαδίζει σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, με την οποία κλείνει  οριστικά ο  κύκλος της μεταπολίτευσης κι αρχίζει  μια περίοδος αβεβαιότητας, ανακατατάξεων και αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού. Η μάχη δίνεται ανάμεσα στο «παλιό» και στο «καινούργιο», που αναδύεται μέσα από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις  γύρω από την πολιτική του Μνημονίου.  Η αναμέτρηση γίνεται αυτή τη φορά χωρίς συνθήματα, εξαγγελίες και προγράμματα που μένουν στα χαρτιά. Ολη η ουσία της πολιτικής-κομματικής αντιπαράθεσης   συμπυκνώνεται στο αν η χώρα μπορεί να έχει «λόγο» για το πώς θα πορευθεί, ή αν πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις επιταγές των δανειστών της  και του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Η ελληνική κοινωνία δεν φαίνεται να έχει ξεκάθαρη άποψη επ’ αυτού, όπως έδειξε και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών,  που διαμορφώθηκε κυρίως από την «ψήφο οργής-διαμαρτυρίας». Το κλίμα μάλλον δεν έχει αλλάξει στις λίγες μέρες που έχουν μεσολαβήσει  και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν περαιτέρω άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο βασικός εκφραστής του αντιμνημονιακού ρεύματος.

Ευλόγως λοιπόν το κόμμα του κ. Τσίπρα  γίνεται ο βασικός στόχος των  μέχρι πρόσφατα «μεγάλων» κομμάτων – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που  βλέπουν όχι μόνον να αμφισβητείται ο ηγεμονικός τους ρόλος,  αλλά  και να κινδυνεύουν να βρεθούν  στο περιθώριο  των εξελίξεων.

Κατά του  ΣΥΡΙΖΑ  είναι αναγκασμένη να στρέφει τα βέλη της και η ΔΗΜ.ΑΡ, που  έχει επιλέξει να προβάλει το προφιλ μιας «συνετής» πολιτικής δύναμης, χωρίς  λαϊκισμούς και αριστερά «σύνδρομα»

Για πρώτη φορά μια εκλογική μάχη δίνεται χωρίς προγράμματα και επιχειρήματα. Ως  βασικό όπλο επιστρατεύεται  η κινδυνολογία, με την επίκληση του πλαστού διλήμματος «ευρώ ή δραχμή»

Οι «παλιές» πολιτικές  δυνάμεις αυτοπροβάλλονται ως εγγυήτριες της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, κινδυνολογώντας ότι  η προσπάθεια ανατροπής του Μνημονίου – η οποία ουσιαστικά  θα  είχε ρεαλιστικό στόχο την αναθεώρηση βασικών όρων του –  θα μας οδηγούσε στην έξοδο, στην επιστροφή της δραχμής και στην καταστροφή.

«Λάδι στη φωτιά» της κινδυνολογίες ρίχνουν παράγοντες της ΕΕ, ξένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διεθνή media. Θα συνεχίσουν να την τροφοδοτούν ώσπου να ανοίξουν οι κάλπες

 

Αναδημοσίευση από τo σημερινό φύλλο της εφημερίδας  Free Money


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.