Πρέπει να ξοδεύουμε 9.545 ευρώ σε e-πληρωμές και πλαστικό χρήμα για το αφορολόγητο

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Με e-πληρωμές και πλαστικό χρήμα και μόνον θα μπορεί κάθε φορολογούμενος να εξασφαλίσει αφορολόγητο ή έκπτωση φόρου. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να πραγματοποιήσει, μέσα στο 2016, αγορές ποσού μέχρι 9.545 ευρώ προκειμένου να κερδίσει έκπτωση φόρου έως και 2.100 ευρώ. Τονίζεται ότι κάθε μισθωτός και συνταξιούχος θα πρέπει να πραγματοποιήσει δαπάνες μέσω μίας πιστωτικής κάρτας, είτε μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», κάθε μισθωτός και συνταξιούχος με εισόδημα χαμηλότερο του ορίου αυτού, θα πρέπει να πληρώσει με πιστωτική, χρεωστική ή e-banking συνολικές δαπάνες ίσες με το εισόδημά του για να μην πληρώσει φόρο.

Αντίθετα, όσοι δηλώνουν μεγαλύτερο εισόδημα από 9.545 ευρώ, τότε θα πρέπει να δαπανήσουν με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking 9.545 ευρώ για να του αναγνωρίσει η εφορία ανώτατη έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.

Για την κάλυψη του ποσού περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, παροχές υπηρεσιών, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.

Οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι υποχρεωμένοι να εισπράττουν μέσω ενός και μοναδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού όλα τα έσοδα. Τα χρήματα των εισπράξεων δεν θα μπορούν να τα «σηκώνουν» από τον λογαριασμό για να τα βάζουν στην τσέπη τους ή το σπίτι τους αλλά θα μπορούν μόνο να τα δαπανούν μέσω χρεωστικής κάρτας ή ηλεκτρονικής τραπεζικής.

www.news.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Πρέπει να ξοδεύουμε 9.545 ευρώ σε e-πληρωμές και πλαστικό χρήμα για το αφορολόγητο

  • 12/12/2015, 19:51
   Permalink

   Και ακόμα παραπέρα.
   Δηλαδή αν έχω εισόδημα 9.500 ευρώ, θα πρέπει ακόμα και την τσίχλα στο περίπτερο να την πληρώσω με κάρτα, διαφορετικά θα πληρώσω πρόστιμο.

   Και μια απορία;
   Τα 9.500 που αναφέρει ως εισόδημα, εννοεί καθαρό ή μικτό; Γιατί οι αγορές γίνονται με καθαρό χρήμα , όχι μικτό.

   Έχω την εντύπωση ότι το μέτρο θα ακυρωθεί ή θα τροποποιηθεί, πριν ακόμη αλλάξει ο χρόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.