Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Πρώτες μετά τις τράπεζες στα παράπονα των καταναλωτών οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών

Η ΕΚΠΟΙΖΩ πραγματοποίησε στα γραφεία της, συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσίασε το πρόγραμμα «Νομική Υποστήριξη Καταναλωτών σχετικά με Τηλεπικοινωνίες και Ιδιωτική Ασφάλιση». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ και διάρκεια έξι μηνών και αφορά στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών που κατοικούν στην περιφέρεια Αττικής.

Από την καθημερινή μας επαφή με το καταναλωτικό κοινό και τα προβλήματά που αντιμετωπίζει, αναδείξαμε τους τομείς της ιδιωτικής ασφάλισης και των τηλεπικοινωνιών ως τους πιο σημαντικούς μετά τις τράπεζες, δεδομένου ότι συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό καταγγελιών, και κατέληξε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη έγκυρης πληροφόρησης και υποστήριξης των καταναλωτών. Ανταποκρινόμενη, λοιπόν, στα προβλήματα των καταναλωτών, η ΕΚΠΟΙΖΩ αναλαμβάνει την πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με τους τομείς Τηλεπικοινωνίας και Ιδιωτικής Ασφάλισης και τη νομική τους υποστήριξη, όπου προκύπτει ανάγκη.

Ιδιωτική Ασφάλιση

Ο τομέας της ιδιωτικής ασφάλισης είναι διαχρονικά πρώτος σε αριθμό παραπάνω, μετά τις τράπεζες, συγκεντρώνοντας το 19,3% του συνόλου των καταγγελιών που κατέγραψε η ΕΚΠΟΙΖΩ το 2011, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012 το ως άνω ποσοστό ανήλθε στο 23%. Εντυπωσιακή είναι και η άνοδος του πλήθους των σχετικών καταγγελιών από 3.478 το 2009 σε 4.100 το 2011, σε ποσοστό 17,8%. Μάλιστα μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2012 έχουν ήδη καταγραφεί 2.500 παράπονα καταναλωτών που αφορούν ασφαλιστικές εταιρίες και αν συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 4.500 καταγράφοντας αύξηση 9,7% από το αντίστοιχο αριθμό το 2011.

Οι καταγγελίες των καταναλωτών αφορούν τα παρακάτω θέματα:
Αυθαίρετες και υψηλές αναπροσαρμογές ασφαλίστρων – 55%
Άρνηση καταβολής αποζημίωσης – 30%
Υποχρέωση ασφάλισης σε συγκεκριμένη εταιρεία με την αγορά αυτοκινήτου ή ακινήτου – 15%
Ελλιπής πληροφόρηση & Αδιαφάνεια όρων – 20%
Λοιπές αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές – 27%
Σημείωση: Τα ως άνω ποσοστά υπερβαίνουν το 100, δεδομένου ότι πολλές καταγγελίες αναφέρονται σε περισσότερες από μία κατηγορίες.

Τηλεπικοινωνίες

Εντυπωσιακή είναι η άνοδος του αριθμού των καταγγελιών σχετικά με τηλεπικοινωνίες, οι οποίες το 2009 καταγράφηκαν 1.734 και το 2011 έφτασαν σχεδόν τις 3.500. Ο διπλασιασμός αυτός του αριθμού των σχετικών καταγγελιών ανέβασαν τον τομέα των τηλεπικοινωνιών από την τέταρτη θέση το 2009 στην δεύτερη το 2011, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη προστασίας του καταναλωτή σε αυτόν τον τομέα.

Οι καταγγελίες των καταναλωτών κατηγοριοποιούνται ως εξής:
Αδικαιολόγητες χρεώσεις – 58%
Mobile Internet – 30%
SMS προς 5ψήφια – 22%
Κακή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών – 18%
Ελλιπής προσυμβατική ενημέρωση – 20%
Λοιπές καταγγελίες – 4%
Σημείωση: Τα ως άνω ποσοστά υπερβαίνουν το 100, δεδομένου ότι πολλές καταγγελίες αναφέρονται σε περισσότερες από μία κατηγορίες.

Δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Νομική Υποστήριξη Καταναλωτών σχετικά με Τηλεπικοινωνίες και Ιδιωτική Ασφάλιση»
Έγκυρη πληροφόρηση του καταναλωτή μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου, δια ζώσης στα γραφεία μας και μέσω των δύο νέων ενημερωμένων ιστοσελίδων μας.
Διαμεσολάβηση για την εξωδικαστική επίλυση υποθέσεων.
Συγκέντρωση στοιχείων και επεξεργασία τους με τη λήξη του προγράμματος, με σκοπό την άσκηση συλλογικών αγωγών.

Συγκεντρωτικός πίνακας με κατηγοριοποίηση των καταγγελιών και το ποσοστό τους επί του συνόλου:
pinakes-kataggeliwn.doc

dhmosiogr.blogspot.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Πρώτες μετά τις τράπεζες στα παράπονα των καταναλωτών οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών

 • antouan

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟΟ…. ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:
   
   
   
  Στα ξαφνικά και με μισόλογα, το «υγιές» κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας μεταβιβάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Το «ασθενές» κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας που απομένει, θα το λουστούμε εγώ κι εσύ, μαλάκα. Οι μαλάκες!

   Ο Σάλλας και πάλι πρώτος μάγκας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας «Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας». Μπερεκέτι. Το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει τράπεζες.
   
   Το καλύτερο; «Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών» χαρακτήρισαν το δωράκι της ΑΤΕ στον Σάλλα ως «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά».

   
   Αν είναι έτσι, τότε γιατί να δώσουμε τα 50 δισ. στις Τράπεζες; Δεν τα χρειάζονται πια. Πρώτον, έγινε «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος» και δεύτερον θα βελτιωθεί η ρευστότητα στην αγορά. Με ποιον τρόπο; Μαγικό! Το ραβδάκι του Σαμαροβενιζελοκουβέλη θα κάνει πάλι το θαύμα του.
   
   Θαύματα παντού! Η ΑΤΕ κρίθηκε απλώς «μη βιώσιμη». Από ποιον; Πώς; Γιατί; Τα στοιχεία, ρε παιδιά. Πώς τη βαφτίσαμε «μη βιώσιμη» την ΑΤΕ και εμφανίστηκε ο Σάλλας για να κάνει τον σωτήρα των εργαζομένων και των καταθετών; Να προσκυνήσουμε όλοι μαζί τον Σάλλα, ρε παιδιά! Να το ξαναπώ: Ο Σάλλας πήγε και έσωσε το ΥΓΙΕΣ κομμάτι της ΑΤΕ! Το κερδοφόρο, δηλαδή! Έγινε κατανοητό τώρα;
   
   Το υπόλοιπο θα το πληρώσουμε εμείς! Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, Κουβέλης και η Τρόικα. Λογαριασμό θα μας δώσουν; Ποιοι είμαστε εμείς που ζητάμε εξηγήσεις; Ένα τίποτα είμαστε.

   
   Κάτι περίεργοι που ούτε θυμόμαστε ότι τα τρελά χρέη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι από δάνεια της ΑΤΕ με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση που θα πάρουν τα κόμματα. Δηλαδή, παπάρια! Άραγε αυτά τα δάνεια εκατομμυρίων, θα πάνε στο «υγιές» ή στο «νοσηρό» κομμάτι της ΑΤΕ;
   
   Άλλωστε, πριν λίγο καιρό, μας έκαναν τη χάρη και μας πήγαν σε εκλογές. Ψηφίσαμε, δεν ψηφίσαμε; Ε, αυτό ψηφίσαμε, τον Σάλλα. Να τον χαιρόμαστε όλοι μαζί. Και τον Στουρνάρα και τον κάθε παπάρα που δημοσιοσχετεί υπέρ των τοκογλύφων.

   
   Κι αφού ψηφίσαμε, δεν αράξαμε μετά στη μπαλκονάρα, ξύνουμε τ’ αρχίδια μας, κουνάμε τη βεντάλια και βρίζουμε τη ζέστη; Αράξαμε, τα ξύνουμε και βρίζουμε. Ωραία! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε, όλο το φαγοπότι, στην υγειά μας γίνεται. Στην υγειά του μαλάκα.
   
   Α! Και ταυτόχρονα σπρώχνουν κι 1,7 δισ. ευρώ για τη διάσωση της PROTON BANK, η οποία όμως και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα σωθεί. Αντί δηλαδή να πάρει το Κράτος μετοχές των τραπεζών που σώζει με ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά, χαρίζει ρευστό και δημόσια περιουσία στις ιδιωτικές τράπεζες! Άντε, άσπρο πάτο. Εβίβα μαλάκα. Θα το τερματίσουμε το μαλακόμετρο κάποια στιγμή, πού θα μας πάει;

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>