Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8% σε νέα έρευνα της Metron Analysis

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα της διακυβέρνησης. Αντίθετα με τις προεκλογικές εκτιμήσεις διαφόρων, οδήγησαν σε ένα κομματικό τοπίο πλήρως κατακερματισμένο. Βοηθούντος και του εκλογικού νόμου ο οποίος απέχει πόρρω από το να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες, το αίτημα για Κυβερνήσεις συνεργασίας επεστράφη από το κομματικό σύστημα στον αποστολέα και οδεύουμε πλέον για νέα εκλογική αναμέτρηση.

Οι πρώτες μετεκλογικές έρευνες δείχνουν ότι η ρευστοποίηση των συσχετισμών του μεταπολιτευτικού συστήματος θα συνεχιστεί και η επερχόμενη κάλπη θα αναδείξει νέους συσχετισμούς.

Συγκεκριμένα, η ως προς την πρόθεση ψήφου, η έρευνα καταγράφει: Ν.Δ 19.7%, ΣΥΡΙΖΑ 20.8%, ΠΑΣΟΚ 14.4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6.5%, ΚΚΕ 4.8%, Χρυσή Αυγή 4%, ΔΗΜΑΡ 5.2%, ΛΑΟΣ 1.5%, Δημιουργία Ξανά 2.3%, Άλλο 3.6%, Άκυρο-Λευκό 1%, Δεν θα ψηφίσω 4.6%, Δεν έχω αποφασίσει 9%, Δεν απαντώ 2.5%

Όσον αφορά τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό: Τσίπρας 17%, Σαμαράς 16%, Βενιζέλος 12%, Κουβέλης 4%, Καμμένος 3%, Παπαρήγα 2%, Μιχαλολιάκος 2%, Άλλος 5%, Κανένας 27%, Δεν απαντώ 12%

Τα στοιχεία της πόλωσης θα ενισχυθούν. Ο Σύριζα αναδεικνύεται ως βασικός πόλος αναφοράς των αντιμνημονιακών δυνάμεων και αυξάνει μετεκλογικά σημαντικά τις δυνάμεις του, ενώ σε απόσταση αναπνοής και με δυναμική περαιτέρω ανόδου βρίσκεται η ΝΔ, η οποία φαίνεται να συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις του χώρου της, επιδιώκοντας να εμφανιστεί στην επερχόμενη αναμέτρηση, ως ο «θεματοφύλακας» της θέσης της  χώρας στη ζώνη του Ευρώ.

Όμως άνοδο σημειώνει και το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόμενο ως τρίτος «πόλος» στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και του κέντρου όσων δυνάμεων θέτουν μια σαφή φιλοευρωπαϊκή πορεία και προγραμματική τοποθέτηση για το μέλλον.

Όλοι οι άλλοι χώροι, πλην της ΔΗΜΑΡ η οποία διατηρεί τις δυνάμεις της, συμπιέζονται.

Όμως το πιο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι διαμορφώνεται μια οριακή πλειοψηφία η οποία θεωρεί ότι αυτό που θα κριθεί σε επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι το θέμα της αποδοχής ή όχι του μνημονίου (43%), αλλά το θέμα της παραμονής ή όχι στο Ευρώ (47%).

Έχω την εντύπωση ότι ακριβώς εξαιτίας της σταδιακής υποχώρησης του διλήμματος του μνημονίου από το δίλημμα της παραμονής στην Ευρωζώνη (και αν αυτό το εύρημα επιβεβαιωθεί και στις επόμενες εβδομάδες) ο χώρος των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα συρρικνωθεί αθροιστικά προς όφελος των φιλο-ευρώ δυνάμεων.

Μια άλλη κρίσιμη παράμετρος που θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Με τους σημερινούς συσχετισμούς παραμένει ζητούμενο η αυτοδυναμία και καμιά εγγύηση δεν υπάρχει ότι οι δυνάμεις που δεν μπόρεσαν να βρουν πεδίο συνεργασίας τώρα, θα μπορούν να το κάνουν μετά.

Και η απειλή μιας τρίτης κατά σειρά εκλογικής αναμέτρησης, θα βαρύνει πολύ στην τελική επιλογή των ψηφοφόρων.

Στράτος Φαναράς
ΠΗΓΗ: http://www.protagon.gr/


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.