Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Πώς θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια – Για ποιους προβλέπεται διαγραφή χρεών;

Επιμήκυνση δανείου, μείωση επιτοκίου και μηνιαία δόση που δεν θα υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη προβλέπει το πλέγμα μέτρων που προωθείται για την προστασία των νοικοκυριών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Έθνος» ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών σημείωσε ότι με νομοσχέδιο θα προβλέπεται ακόμη και διαγραφή οφειλών για τις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν. Ο κ. Σταθάκης ανέφερε:

«Προφανώς και θα προβλέπεται διαγραφή για τις κατηγορίες νοικοκυριών που αντικειμενικά αποδεικνύεται ότι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Όπως θα υπάρχει και επιμήκυνση και απομείωση επιτοκίων, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε οφειλέτη».

Επίσης, τόνισε ότι θα προβλέπεται και απομείωση των επιτοκίων ή επιμήκυνση για τις υπόλοιπες κατηγορίες δανειοληπτών με δόσεις που θα φτάνουν στο 30% του εισοδήματος. «Στόχος μας είναι τα στεγαστικά δάνεια να ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε η μηνιαία δόση να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αποκάλυψε στο «Έθνος» πως θα τροποποιηθεί ο λεγόμενος «νόμος Δένδια», θα γίνεται συμψηφισμός με οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και διαμόρφωση νέας μηνιαίας δόσης του επιχειρηματία – δανειολήπτη, που δεν θα ξεπερνά αθροιστικά το 40% των κερδών των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας, ο υπουργός Οικονομίας ανήγγειλε την κατάθεση άμεσα νομοσχεδίου που θα τους «παγώνει». Σε δύο μήνες θα φέρει νέο πλαίσιο όπου εκεί θα μπαίνουν τρία κριτήρια για την μόνιμη πια, προστασία της πρώτης στέγης: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το μηνιαίο εισόδημα και οι τραπεζικές καταθέσεις του δανειολήπτη.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>