«Ραβασάκια» κατασχέσεων στέλνει η Εφορία

Ασφυκτική πίεση σε περίπου 761.000 φορολογούμενους που έχουν απλήρωτους φόρους, θα ασκήσει άμεσα η Εφορία, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και το «όπλο» των κατασχέσεων λογαριασμών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.  Εντός των επόμενων ημερών, η Εφορία θα αποστείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια (email ή επιστολή) προς τους οφειλέτες, δίνοντάς τους προθεσμία 15 ημερών, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Όσοι φορολογούμενοι δεν ανταποκριθούν στις παραπάνω… προειδοποιήσεις, τότε θα έρθουν αντιμέτωποι με κατάσχεση του μισθού, σύνταξης ή των ακίνητων και κινητών περιουσιακών τους στοιχείων.

Η… τρύπα από την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

Τα ειδοποιητήρια που θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες αφορούν και μικροποσά και σχετίζονται κυρίως με φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, τον Ιούλιο. Κατά τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της έλλειψης «διάθεσης» στην πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, καταγράφηκε σημαντική πτώση στα προϋπολογισμένα δημόσια έσοδα, γεγονός που θορύβησε την κυβέρνηση και έθεσε σε συναγερμό τα στελέχη του Υπουργείο Οικονομικών, που αναζητούν τρόπους προκειμένου να καλύψουν τις οικονομικές-λογιστικές τρύπες που ενέκυψαν και εκτιμώνται σε 340 εκατ.ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ, μέσω των «απειλών» προς συμμόρφωση των φορολογούμενων και αν χρειαστεί την επιβολή αναγκαστικών μέτρων πληρωμής, ευελπιστεί να συγκεντρώσει άμεσα 120 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα καλύψει τα κενά που προέκυψαν από την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Αντίστοιχη επιθετική πολιτικήσκοπεύει να ακολουθήσει και στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ και για όσους ιδιοκτήτες δεν καταβάλουν την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο.

Πάνω από 5.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα

Την ίδια στιγμή, βάσει των επίσημων στοιχείων, καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερες από 5.000 αναγκαστικές «αναλήψεις»» από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων, που έχουν μπει στη ζώνη των κατασχέσεων.

Από Σεπτέμβριο και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Από το Σεπτέμβριο, οι συνθήκες θα γίνουν πιο ασφυκτικές και δυσχερείς για τους πολίτες, καθώς οι τράπεζες θα αρχίσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακόμη και πρώτης κατοικίας, για χρέη άνω των 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, μέσα σε λίγους μήνες θα βγουν στο «σφυρί» 3.671 ακίνητα.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *