Ρευστοποιούν μαζικά τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής!

Την ώρα που η οικονομική κρίση εξακολουθεί να πλήττει την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, ουρές σχηματίζονται καθημερινά στις ασφαλιστικές εταιρείες από πελάτες που ζητούν να ρευστοποιήσουν τα συμβόλαια ζωής.

Ορισμένοι αδυνατούν να συνεχίσουν την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ζωής , άλλοι αποταμιεύουν τα χρήματα αφού θεωρούν την καταβολή ασφαλίστρων πολυτέλεια εν μέσω κρίσης ενώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως η πληρωμή του ενοικίου. Όπως και να έχει, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

Μέσα σε ένα χρόνο, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011, οι ρευστοποιήσεις εκτινάχθηκαν στο ποσό των 813,1 εκατ. ευρω, που αναλογεί σε αύξηση 20% σε σχέση με το 2010 και αντιπροσωπεύει πάνω από το 55% των συνολικών χρημάτων που κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημιώσεις.

Η «αιμορραγία» στα ασφαλιστήρια ζωής άρχισε σταδιακά το 2008, όταν και ρευστοποιήθηκαν 82.000 συμβόλαια ενώ συνεχίστηκε το 2009 οπότε και ρευστοποιήθηκαν 100.000 συμβόλαια, δηλαδή αύξηση περίπου 23%.

Μαζικές ήταν οι ρευστοποιήσεις και το 2010, όταν οι εξαγορές συμβολαίων ζωής ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα σημειώθηκε «βουτιά» και στην παραγωγή νέων ασφαλίστρων ζωής.
Εξίσου απογοητευτικά για τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών είναι και τα στοιχεία του 2011 που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, από τα 813,1 εκατ. ευρώ που κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες το 2011 για να ικανοποιήσουν αιτήματα πρόωρων εξαγορών, τα 438,4 εκατ. ευρώ ήταν πληρωμές για προγράμματα επιβίωσης, θανάτου, μεικτές ασφαλίσεις ή συνταξιοδοτικά προγράμματα.
Οι εξαγορές αυτού του τύπου, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη εκροή του κλάδου, εμφανίζουν αύξηση περίπου 40% σε σχέση με το 2010.

Ιδιαίτερα υψηλές ήταν οι ρευστοποιήσεις και στη δεύτερη βασικότερη κατηγορία των ασφαλίσεων ζωής, τα επενδυτικά προγράμματα, που εκτινάχθηκαν κατά 12,6% και άγγιξαν τα 277,1 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα, αναφορικά με τον κλάδο των ομαδικών προγραμμάτων, η εικόνα για το 2011 είναι σαφώς βελτιωμένη, καθώς οι εξαγορές παρουσίασαν μείωση στο ποσό των 97,6 εκατ. ευρώ έναντι 121,9 εκατ. ευρώ το 2010.

Ταυτόχρονα, τα εν λόγω προγράμματα έχουν συρρικνωθεί και στη μέση διάρκεια των συμβολαίων, η οποία ανέρχεται πλέον στα πέντε χρόνια κατά μέσο όρο, την στιγμή που η διάρκεια υπό κανονικές συνθήκες, υπερβαίνει τα δέκα χρόνια.

Οι μαζικές ρευστοποιήσεις έχουν άλλωστε συρρικνώσει τη μέση διάρκεια των συμβολαίων ζωής στα πέντε χρόνια κατά μέσο όρο, τη στιγμή που η διάρκεια αυτών των προγραμμάτων υπερβαίνει κανονικά τα δέκα χρόνια.
Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που οι κάτοχοι των προγραμμάτων ζώης ρευστοποίησαν τα συμβόλαια, αδυνατώντας να καταβάλλουν τα ετήσια ασφάλιστρα, τα οποία κατά μέσο διαμορφώνονται στα 1.300 ευρώ κάθε χρόνο με τη βασική κάλυψη ζωής και εγγύηση κεφαλαίου 20.000 ευρώ σε 15 χρόνια.

Το πρόβλημα των εξαγορών σε συνδυασμό με τις υψηλές αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν το 2011 δημιουργούν, αναμφίβολα, μια δυσοίωνη εικόνα για τον ασφαλιστικό κλάδο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει μεγάλες απώλειες και στις θέσεις εργασίας.  Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, σύμφωνα με τα οποία, οι αποζημιώσεις για κάθε αιτία ανήλθαν το 2011 στα 813,1 εκατ. ευρώ, ενώ εάν συνυπολογιστούν και οι συμπληρωματικές καλύψεις, οι αποζημιώσεις αγγίζουν το 1,9 δισ. ευρώ.

[sc:Πηγή id=”http://dimotikosafari.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8303.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.