Σε άμεση ετοιμότητα οι τράπεζες για την άρση των capital controls

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Σε άμεση ετοιμότητα για την άρση των capital controls βρίσκονται οι τράπεζες, έχοντας προσαρμόσει τα συστήματά τους για την υποδοχή της κανονικότητας, τέσσερα χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2015.

H προετοιμασία και η ταχύτητα των κινήσεων της νέας κυβέρνησης σε καίριους τομείς για την αλλαγή προφίλ της χώρας και την ένταξή της στα ραντάρ της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, είναι εμφανείς μόλις στις τρεις πρώτες εβδομάδες ανάληψης της διακυβέρνησης.

Εμβληματικές κινήσεις όπως η ψήφιση του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις, η κινητικότητα σε επίπεδο προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων και οι άμεσες πρωτοβουλίες στο μέτωπο των τραπεζών, αποτυπώνονται ήδη στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και επιταχύνουν τη διαδικασία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης. 

Στο πλαίσιο αυτό, η επικείμενη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών θα λειτουργήσει ως ισχυρή ένεση στην ψυχολογία των πολιτών και των αγορών. 

Το σήμα για την πλήρη εξάλειψη των capital controls, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έδωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας στη συνάντηση που είχε το Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. “Θεωρούμε ότι τα capital controls δεν έχουν πλέον χρησιμότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ, λέγοντας ότι θα εισηγηθεί την κατάργησή τους. 

Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019 και ενώ το Ελληνικό Δημόσιο είχε βγει επιτυχώς στις διεθνείς αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, οι τραπεζίτες υπογράμμιζαν στο Capital.gr ότι η διατήρηση των κεφαλαιακών περιορισμών δεν είχε πλέον κανένα νόημα, καθώς ουσιαστικά, μόνο ένας περιορισμός υφίσταται ακόμη: η αλλαγή θεματοφυλακής τίτλων (στην πράξη η μεταφορά τίτλων στο εξωτερικό).

Οι ίδιοι, πάντως, τόνιζαν ότι η απόφαση για την άρση των περιορισμών δεν θα μπορούσε να ληφθεί σε προεκλογική περίοδο, αναλαμβάνοντας το ρίσκο της πολιτικής αβεβαιότητας.

Σημειώνεται ότι η τελευταία ουσιαστική ελάφρυνση των κεφαλαιακών περιορισμών έγινε την 1η Οκτωβρίου 2018, οπότε επετράπησαν χωρίς κανένα περιορισμό οι αναλήψεις μετρητών, η εξ ολοκλήρου ανάληψη ή εξαγωγή στο εξωτερικό κεφαλαίων που πιστώνονται σε λογαριασμό του δικαιούχου από το εξωτερικό, η χρήση καρτών στο εξωτερικό για αγορές στο εξωτερικό, το άνοιγμα λογαριασμού και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη, η ενεργοποίηση αδρανούς λογαριασμού, η πρόωρη εξόφληση δανείου σε τράπεζα και η πρόωρη λήξη προθεσμιακής κατάθεσης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.