Στα 3 δισ.ευρώ οι νέες επισφάλειες στο τρίμηνο

Στις Βρυξέλλες έχει χτυπήσει νέος συναγερμός, μετά τα τελευταία στοιχεία σχετικά με το κύμα των επισφαλειών που κατακλύζει και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες
 

Από νέο τέστ κόπωσης θα περάσουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι έρχεται στην Αθήνα, στις 26 και 27 Μαρτίου, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, Γκερτ Κούπμαν. Εχει τη φήμη του «σκληρού», κάτι το οποίο θα διαπιστωθεί εν τοις πράγμασι, σύντομα. Θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της Εθνικής, της Alpha Bank, της Πειραιώς και της Eurobank και θα ζητήσει συγκεκριμένα – στοχευμένα στοιχεία σχετικά με την πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες έχει χτυπήσει νέος συναγερμός, μετά τα τελευταία στοιχεία που έφτασαν στη Φρανκφούρτη σχετικά με το κύμα των επισφαλειών που κατακλύζει και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με μια μάλλον συντηρητική εκδοχή, στο πρώτο τρίμηνο του 2015, το ύψος των νέων δανείων σε καθυστέρηση, που έρχονται να προστεθούν στα ήδη υφιστάμενα, ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ ευρώ! Μόνο το πρώτο δίμηνο, είχαν διαμορφωθεί στο 1,5 δισ ευρώ, ενώ άλλες πηγές εκτιμούν ότι ο Μάρτιος ενδεχομένως να κλείσει ακόμα και στο +3 δισ ευρώ!

Προφανώς, στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις – μαιμού, στις οποίες προχωρά το σύστημα για να διατηρήσει στη ζωή δάνεια τα οποία έχουν πάψει να εξυπηρετούνται. Ακόμη και χωρίς αυτά, ωστόσο, το “βουνό” των νέων υποχρεώσεων προς το τραπεζικό σύστημα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό. Γι αυτό και η εσπευσμένη επίσκεψη του ανώτατου κοινοτικού αξιωματούχου.

voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.