Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. για Dimitris75 ναι για ενα χρονο. εκανα αιτημα και αναμενω, παντως φαίνεται δυσχερης η αντιμετωπιση σου αιτιολόγησαν γιατί απέρριψαν το αίτημά σου ? από τη n…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
Minilink

Στα 47 δισ. ευρώ τα καθυστερούμενα δάνεια – «Πρωτιά» για τα καταναλωτικά

Σοκ και δέος προκαλούν στα τραπεζικά επιτελεία τα στοιχεία για τα δάνεια σε καθυστέρηση, ο ρυθμός των οποίων «τρέχει» με ποσοστό 19-20% επί του συνόλου των 247 δισ. ευρώ, ήτοι 47 δισ. ευρώ δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά) τελούν υπό καθεστώς καθυστέρησης των δόσεων για 3 μήνες.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια, που βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν προβλέπεται στην πλειοψηφία τους δυνατότητα αποπληρωμής, ανέρχονται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε 6,3% επί του συνόλου, δηλαδή στα 15,561 δισ. ευρώ! Δυσοίωνες είναι όμως, παρά την πολιτική σταθερότητα που απέκτησε η χώρα και οι εκτιμήσεις για την πορεία των επισφαλειών για το σύνολο του έτους.

Τραπεζικές πηγές προβλέπουν ότι ο δείκτης των δανείων σε καθυστέρηση θα κινηθεί στα επίπεδα του 22-23% στο τέλος Δεκεμβρίου στο καλό σενάριο που θέλει την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Στον αντίποδα, εάν επικρατήσει αστάθεια και αβεβαιότητα τότε εκτιμούν ότι οι επισφάλειες των δανείων θα φθάσουν και ενδεχομένως να ξεπεράσουν το 25%.Υπενθυμίζεται ότι οι επισφάλειες στο τέλος του 2011 διαμορφώθηκαν στο 16-17%.

Το χρονικό διάστημα που η αδυναμία αποπληρωμής των μηνιαίων δόσεων πήρε δραματικές διαστάσεις ήταν, σύμφωνα με τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη οι τέσσερις πρώτοι μήνες του 2012.

Η ακτινογραφία των χρεών

Την πρωτιά στην αδυναμία αποπληρωμής κρατούν τα καταναλωτικά δάνεια. Ο δείκτης των δανείων σε καθυστέρηση στην εν λόγω κατηγορία ανέρχεται σε 32%, ίσως και λίγο υψηλότερα, επί του συνόλου των 32,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 10,4 δισ. ευρώ δεν αποπληρώνονται για 3 μήνες.

Μολονότι τα καταναλωτικά δάνεια αποτελούν την πλέον επίφοβη κατηγορία σε περιόδους κρίσης, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα στεγαστικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση των επισφαλειών στη στεγαστική πίστη λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, εξέλιξη που καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες της ανεργίας στην ελληνική κοινωνία.

Ο δείκτης των δανείων σε καθυστέρηση για 3 μήνες στα στεγαστικά διαμορφώνεται στο 15% επί του συνόλου των 78 δισ. ευρώ, δηλαδή 11,7 δισ. ευρώ τελούν υπό καθεστώς επισφάλειας.

«Οροφή» έχουν κτυπήσει και τα προβληματικά δάνεια στις επιχειρήσεις. Στις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση 3 μηνών αντιστοιχούν στο 17% επί του συνόλου των 119 δισ. ευρώ, δηλαδή 20 δισ. ευρώ παρουσιάζει αδυναμία αποπληρωμής.

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/mainnews/35496–47——-lr—” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>