Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Στα 50 δισ. ευρώ οι «κόκκινες» οφειλές προς τις τράπεζες

Αυξάνονται κατά 1% κάθε μήνα

Τα 50 δισ. ευρώ έφτασαν οι «κόκκινες» οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες. Η αύξηση των καθυστερούμενων δανείων τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται με εκρηκτικούς ρυθμούς. Υπολογίζεται ότι αυξάνονται με ρυθμό 1% το μήνα, όταν πέρσι ο ρυθμός αυτός ήταν 1,5% στο τρίμηνο.

Τον Μάιο του 2012 τα συνολικά υπόλοιπα των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες ανέρχονταν στα 242 δισ. ευρώ. Με τα 50 από αυτά να είναι σε καθυστέρηση 90 ημερών και πάνω.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Έθνος, το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2012, οι καθυστερούμενες οφειλές αυξάνονταν κατά 2 δισ. ευρώ τον μήνα.

Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, αλλά και η εκτίναξη των ποσοστών ανεργίας έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κατακόρυφη άνοδο των «κόκκινων» δανείων και ανησυχούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω από τον Σεπτέμβριο, όταν τα νοικοκυριά θα κληθούν να καταβάλουν τις δόσεις για τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης και το ΕΤΑΚ.

newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Στα 50 δισ. ευρώ οι «κόκκινες» οφειλές προς τις τράπεζες

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>