Στο «κόκκινο» τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κλείνει τις στρόφιγγες των πληρωμών, με εξαίρεση τις ανελαστικές δαπάνες για μισθούς και τις συντάξεις.

Το Δημόσιο προχωρεί στην άντληση ρευστότητας μέσω των εντόκων γραμματίων, ωστόσο και σε αυτό το μέτωπο υπάρχουν προβλήματα λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.

Την επόμενη εβδομάδα ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει σε μία νέα έκδοση, βάζοντας ως στόχο την άντληση 2 δισ. ευρώ.

Την Πέμπτη, πάντως, ενώ θα μπορούσε να μαζέψει 300 εκατ. ευρώ από τις συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές στα εξάμηνα έντοκα, τελικά συγκέντρωσε 155 εκατομμύρια.

Εφόσον η δημοπρασία της επόμενης εβδομάδας είναι επιτυχημένη, τότε τα ταμειακά διαθέσιμα θα υποχωρήσουν κάτω από το 1 δισ. ευρώ στις 22 Σεπτεμβρίου.
Εάν η 6η δόση του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ, δεν εκταμιευθεί άμεσα, τότε στα μέσα Οκτωβρίου τα διαθέσιμα του κράτους θα εξανληθούν, καθιστώντας αδύνατη την πληρωμή συντάξεων και μισθών.

Newsroom ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.