Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Στο «κόκκινο» τα δάνεια παρά τη μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ!

Με προσπάθεια να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, παρά να το λύσει, μοιάζει η απόφαση της ΕΚΤ να ρίξει το βασικό της επιτόκιο στο 0,50% από 0,75%, καθώς όπως επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές, ο στόχος της ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις, δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τέτοιες κινήσεις.

Ειδικά όσον αφορά στην Ελλάδα, της πολυετούς και βαθιάς ύφεσης, της εκρηκτικής ανεργίας και των συρρικνωμένων εισοδημάτων, η μείωση των επιτοκίων μόνο ως ψυχολογική τόνωση μπορεί να θεωρηθεί, καθώς το όφελος για τους δανειολήπτες είναι περιορισμένο. Ετσι για παράδειγμα δάνειο 150.000 ευρώ, 20ετούς διάρκειας, που επιβαρυνόταν με επιτόκιο 4,25%, είχε μηνιαία δόση 938,48 ευρώ και τώρα με τη προσαρμογή του επιτοκίου στο 4%, η δόση περιορίζεται στα 918,48 ευρώ δηλαδή 20 ευρώ χαμηλότερα.

Αναφορικά με τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με το EURIBOR 3μήνου, οι εν λόγω δανειολήπτες έχουν ήδη δει κάποιες ελαφρύνσεις, καθώς πάντα το επιτόκιο της διατραπεζικής (EURIBOR) προεξοφλεί τη μείωση ή και την άνοδο επιτοκίου της ΕΚΤ. Είναι ενδεικτικό ότι στις 23 Μαρτίου το EURIBOR 3μήνου βρισκόταν στα επίπεδα του 0,215%, έχοντας υποχωρήσει από τότε στα επίπεδα του 0,207%.

Οι αριθμοί είναι, πάντως, αμείλικτοι, καθώς ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονταν στα επίπεδα του 8,2% στο πρώτο 3μηνο του 2010, δηλαδή στα 20,9 δισ. ευρώ, στο τελευταίο 3μηνο του 2012 είχαν φτάσει στο 24,5% δηλαδή στα 55,7 δισ. ευρώ!!!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Στο «κόκκινο» τα δάνεια παρά τη μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ!

 • ANENDOTOS

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΟΛΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.
  ΑΘΛΙΟΙ !!! ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΤΕ…ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ….ΑΜΗΝ.

 • ANENDOTOS

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΒΑΣΤΑΖΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  ΑΘΛΙΟΙ !!! ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΤΕ…ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ….ΑΜΗΝ.
  Είθε να αναστήσουμε ΝΕΟΥΣ αγώνες,πιο ηχηρούς,πιο δυναμικούς,πιο αποτελεσματικούς…

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  Η Ανάσταση θα έλθει όταν θα κλείσει στη χώρα και το τελευταίο τοκογλυφικό παραμάγαζο και τα βαμπίρ τους θα περιφέρονται ανά την Ελλάδα ως ζήτουλες και γαβριάδες, ακριβώς σαν και τα εκατομμύρια κοσμάκη που πήραν στο λαιμό τους τα κλεφτο-αφεντικά τους.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>