Στρατηγικοί κακοπληρωτές

γράφει ο begar

Τελευταία, σε όλα τα δελτία ειδήσεων, τις τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε δημοσιεύματα χρησιμοποιείται ευρύτατα ένας νέος όρος: Στρατηγικός κακοπληρωτής.

Ο όρος, σύμφωνα με αυτούς που τον χρησιμοποιούν, αναφέρεται σε αυτούς, που ενώ έχουν χρήματα, δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους, με σκοπό να ωφεληθούν από μια ενδεχόμενη γενική σεισάχθεια.

Είναι όμως έτσι;

Ας υποθέσουμε ότι ένα ποσοστό οφειλετών, διαθέτει πράγματι μεγάλες καταθέσεις και δεν πληρώνει τις οφειλές του. Πόσο να είναι αυτό το ποσοστό στη σημερινή Ελλάδα;

Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό ανθρώπων, πολύ μεγάλο, που δεν πληρώνει επειδή δεν θέλει/μπορεί να ρίξει το επίπεδο ποιότητας της ζωής του. Προτιμούν να συνεχίσουν να ζουν σαν άνθρωποι, παρά να εξαθλιωθούν, ώστε να αποπληρώνουν δάνεια. Είναι όλοι αυτοί στρατηγικοί κακοπληρωτές;

Για να δούμε ένα κλασικό παράδειγμα, που αφορά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού:

Ζευγάρι συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, ιδιοκτήτες διαμερίσματος, αποκτηθέν με στεγαστικό δάνειο, λάμβαναν προ κρίσεως σύνολο συντάξεων 1500+1500=3000 ευρώ μηνιαίως + 6000 το χρόνο από δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων. Ταυτόχρονα, μη έχοντας άλλη πηγή εισοδήματος, κάθε χρόνο, με την υποβολή δήλωσης, δεν πλήρωνε φόρο και μάλιστα λάμβανε επιστροφή φόρου. Εννοείται ότι το κόστος ζωής ήταν χαμηλότερο, συγκριτικά με σήμερα. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι πλήρωναν και ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 750 ευρώ μηνιαίως, δηλ κάτι λιγότερο από το 25% του εισοδήματός τους.

Σήμερα, μετά τις περικοπές λαμβάνουν αθροιστικά 2000 ευρώ μηνιαίως, δεν λαμβάνουν δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, καλούνται στο τέλος της χρονιάς να πληρώσουν φόρο εισοδήματος 1000 ευρώ και 750 ευρώ ΕΝΦΙΑ. Ταυτόχρονα το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί (μόνο τη ΔΕΗ να εξετάσουμε θα δούμε ότι οι μηνιαίοι λογαριασμοί έχουν τριπλασιαστεί). Επίσης, είναι πάρα πολύ πιθανό, να συντηρούν και κάποιο παιδί τους, που έχει μείνει άνεργο, λόγω της οικονομικής κρίσης, κάτι που δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, πρέπει να πληρώνουν μεγάλα ποσά για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, αφού πλέον το κράτος καλύπτει από ελάχιστα έως καθόλου τις ανάγκες τους.

Και ενώ τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί σημαντικά, με ταυτόχρονη αύξηση του κόστους ζωής, η δόση του δανείου προς την τράπεζα παραμένει σταθερή.

Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους, που το κράτος καταλήστεψε μέσα σε μια πενταετία, τώρα τους αποκαλεί «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και έχει την απαίτηση να κόψει και το φαγητό του, ώστε να συνεχίσει να αποπληρώνει στην ώρα του τις δόσεις του δανείου του.

 

*Έθεσα ως παράδειγμα το ζευγάρι των συνταξιούχων του δημοσίου, επειδή τέτοιους ανθρώπους γνωρίζω, κυρίως, αλλά και επειδή αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας από εμάς, μπορεί να βρει πλήθος παραδειγμάτων, που να περιγράφουν με παρόμοιο τρόπο το πρόβλημα.

** Κάποιοι ανόητοι χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι δεν πήραν ποτέ δάνεια και θα αισθανθούν ηλίθιοι να επιβαρυνθούν φορολογικά, ώστε να πληρώσουν μια σεισάχθεια των δανειοληπτών. Σε αυτούς απαντώ ότι, προσωπικά, αισθάνομαι ήδη υπερβολικά ηλίθιος, που επιβαρύνομαι ήδη εδώ και 5 χρόνια φορολογικά για να διασωθούν οι τράπεζες και τα χρήματα των καταθετών, αφού εγώ ποτέ δεν είχα, ούτε και έχω καταθέσεις.

Είπατε τίποτα;


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.