Σφαγή συμβασιούχων στο Δημόσιο

Αποψιλώνεται ο ευρύτερος Δημόσιος τομέας καθώς με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας απομακρύνονται από τις θέσεις τους 151,000 Δημόσιοι υπάλληλοι, μέσω της εργασιακής εφεδρίας, ενώ παράλληλα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων. Με αυτό τον τρόπο προκαλείται ανασφάλεια στους ΔΥ και πολλές υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας, καθώς ακόμα και στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και κορυφαία στελέχη παραμένουν ανευ αντικειμένου.

Εντός της εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί το προεδρικό διάταγμα που θα προσδιορίζει το πλαίσιο για την εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως είπε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντ. Ρόβλιας. Το προεδρικό διάταγμα, θα προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις κατάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού που θα προκύψει από τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όροι και προϋποθέσεις τις οποίες θα θέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα θα περιλαμβάνει τους 151 οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα –οι οποίοι προσδιορίζονται στην σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών-, ενώ σημείωσε ότι τα κριτήρια που θα εφαρμόσει το ΑΣΕΠ θα είναι αντικειμενικά και αξιοκρατικά και θα λαμβάνουν υπόψη οικογενειακή κατάσταση, προϋπηρεσία, πτυχία, ειδικές γνώσεις κλπ.
«Δεν πρόκειται να απολύσουμε 300.000 δημοσίους υπαλλήλους» τόνισε ο κ. Ρόβλιας «αυτό που θα κάνουμε είναι να περιορίσουμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 151.000 μέχρι το 2015 με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, σχετικά με την αναλογία που ισχύει την τρέχουσα χρονιά για κάθε 10 απομακρύνσεις υπαλλήλων, μία πρόσληψη, αλλά και εκείνη που θα ισχύσει από το 2012 και τα επόμενα χρόνια, για κάθε 5 απομακρύνσεις υπαλλήλων, επίσης μία πρόσληψη».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, δραστικά θα περιοριστεί και ο αριθμός των συμβασιούχων με την απομάκρυνση του 50% των συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για την τρέχουσα χρονιά, καθώς και την απομάκρυνση του 10% των συμβασιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα για κάθε μία από τα επόμενα έτη.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Σφαγή συμβασιούχων στο Δημόσιο

 • 13/09/2011, 20:19
  Permalink

  με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας απομακρύνονται από τις θέσεις τους 151,000 Δημόσιοι υπάλληλοι, μέσω της εργασιακής εφεδρείας

  Και μαντέψτε, ποιος από αυτούς θα συνεχίσει να αποπληρώνει κάρτες και δάνεια.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.