Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Σόρος: «Οι Έλληνες θα φοβηθούν και θα ψηφίσουν υπέρ του μνημονίου»

Το ενδεχόμενο να εκδιωχθεί η χώρα από το ευρώ θα τρομοκρατήσει τους Έλληνες και θα ψηφίσουν κυβέρνηση που δε θα καταργήσει το μνημόνιο εκτίμησε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

«Αναμένω ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα φοβηθεί αρκετά από την προοπτική της εκδίωξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να δώσει μια μικρή πλειοψηφία των εδρών σε ένα κυβερνητικό συνασπισμό που είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη σημερινή συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τις τράπεζες-πιστωτές της χώρας» αναφέρει ο Τζορτζ Σόρος σε κείμενο ομιλίας του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Αλλά ακόμη κι έτσι, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δε βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της Ελλάδας. «Ουδεμία κυβέρνηση μπορεί να εκπληρώσει τους όρους αυτούς και η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κορυφωθεί το φθινόπωρο», πρόσθεσε ο Σόρος.

«Η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ», υποστήριξε και εξήγησε: «Κατά την γνώμη μου, οι αρχές έχουν ένα παράθυρο τριών μηνών στην διάρκεια των οποίων θα μπορούσαν ακόμη να διορθώσουν τα σφάλματά τους και να αναστρέψουν τις τωρινές τάσεις. Λέγοντας αρχές, εννοώ κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση και την Μπούντεσμπανκ, διότι σε μια κρίση οι πιστωτές έχουν την ισχύ και τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη της Γερμανίας», είπε και πρόσθεσε πως μέχρι το φθινόπωρο, όταν εκτίμησε πως θα κορυφωθεί η ελληνική κρίση «και η γερμανική οικονομία θα εξασθενεί, και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Γερμανίδα καγκελάριο να πείσει την κοινή γνώμη να αναλάβει πρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες. Αυτό δημιουργεί το παράθυρο των τριών μηνών».

Η Μέρκελ κάλεσε το Σάββατο την γερμανική αντιπολίτευση να εγκρίνει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ το ταχύτερο, εκτιμώντας ότι η «κατάσταση στην ευρωζώνη είναι πλέον εκ νέου πολύ εύθραυστη».

[sc:Πηγή id=”http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=143676&catid=9″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Σόρος: «Οι Έλληνες θα φοβηθούν και θα ψηφίσουν υπέρ του μνημονίου»

  • begar

    Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι!

  • BMWANDREAS

    δεν μας λεει ο κυριος Σορρος πως εκανε τα δις που εχει?τα εκανε σε εποχη που ολοι επαιζαν χρηματιστηριο ή μηπως τα εκανε σε εποχη που εβγαζε φημολογιες περι καταστροφης οικονομιας κρατων?οπως εκανε με την Ελληνικη οικονομια και εβγαλε τα οσα δις….μηπως για αυτο εχει διωχθει στο παρελθον για παπαγαλισμο?ας βγαλει επιτελους τον σκασμο γιατι πλεων τον εχουν παρει χαμπαρι οι φτωχοι στο πνευματι Ελληνες….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>