Τα κόκκινα δάνεια έχουν φτάσει πλέον στο 55% επί του συνόλου

Διαβάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι συστημικές τράπεζες, με αφορμή τις αυξήσεις κεφαλαίου τους, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης τους, προκύπτει ένα εύρημα το οποίο, στο τέλος της ημέρας, μόνο προβληματισμό και ανησυχία μπορεί να προκαλέσει. Συγκεκριμένα προκύπτει ότι το ύψος των «κόκκινων δανείων» έχει ξεπεράσει πλέον τα 100 δισ.ευρώ, επί συνολικού υπολοίπου 206 δισ.

Σύμφωνα με αυτή τη προσέγγιση, τα NPLs έχουν φτάσει πλέον στο 55% επί του συνόλου, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να έχει χτυπήσει «κόκκινος συναγερμός», σε όλο το σύστημα για την επόμενη μέρα των δανειακών χαρτοφυλακίων εν γένει.

Υπάρχουν, ωστόσο, δύο λόγοι που επιτρέπουν στους Έλληνες τραπεζίτες να παραμένουν αισιόδοξοι – στο βαθμό που τους επιτρέπεται, βεβαίως. Συνομιλώντας κανείς μαζί τους, αντιλαμβάνεται ότι «επενδύουν» στην:

α) ύπαρξη πολλών συστηματικών κακοπληρωτών, αυτών, δηλαδή, που παλιότερα αποκαλούσαν «μπαταχτσίδες». Πρόκειται για μια ομάδα δανειοληπτών η οποία ενώ έχει τα οικονομικά μέσα, επιμένει να μην τακτοποιεί τις υποχρεώσεις της, περιμένοντας όχι απλά μια καλύτερη ρύθμιση, αλλά ακόμα και ένα «κούρεμα» ή και την διαγραφή του δανείου. Εκτιμάται ότι από τράπεζα σε τράπεζα, το ποσοστό αυτών των δανειοληπτών κυμαίνεται στο 20%, κατά μέσο όρο, το οποίο κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι

β) προοπτική κάποια στιγμή, όταν η οικονομία πάρει μπρος, πολλά από τα «κόκκινα δάνεια» να τα καταφέρουν και να «πρασινίσουν» και πάλι. Σύμφωνα με μια αισιόδοξη μάλλον εκτίμηση, αυτή τη στροφή, σε ένα εύλογο βάθος χρόνου, μπορεί να την κάνει ακόμα και το 50% των NPLs.

www.voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.