Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Τι έχει αλλάξει στα ενοίκια

Σημαντικές ανατροπές, λόγω της οικονομικής κρίσης, καταγράφονται στην αγορά ενοικίων των διαμερισμάτων με βάση την ποσοτική εικόνα που παρουσιάζουν έξι αντιπροσωπευτικές, ως προς την πληθυσμιακή κατανομή και το εισοδηματικό επίπεδο, περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών και συμβούλων ακινήτων, σήμερα μπορεί κάποιος να νοικιάσει ένα διαμέρισμα 100 τμ με παλαιότητα 15 ετών: στην Κυψέλη 250-450 ευρώ, στο Περιστέρι 350-500 ευρώ, στη Γλυφάδα 480-680 ευρώ, στη Βούλα 550-750 ευρώ, στην Κηφισιά 650-900 ευρώ και στην Εκάλη 750-1.050 ευρώ.

Το εύρος των παραπάνω ενοικίων είναι από 30% έως 40% χαμηλότερα από τα ανώτερα επίπεδα του 2007-2008 και οι διαφορές που εντοπίζονται στην ίδια περιοχή αποδίδονται στην ποιότητα κατασκευής του διαμερίσματος, την παλαιότητά του, τη θέση του, τη θέα και σε άλλες υποδομές όπως θέρμανση, κλιματισμός, θέση στάθμευσης κ.ά.

Το σχετικά απροσδόκητο που δημιούργησε η αγορά είναι το κλείσιμο της ψαλίδας των ενοικίων σε περιοχές που στο παρελθόν φαινόταν αδύνατον να είναι τόσο κοντά η μία με την άλλη. Ετσι, σήμερα υπάρχουν περιοχές στη Γλυφάδα όπου μπορεί κάποιος να πληρώσει περίπου το ίδιο ενοίκιο με ένα διαμέρισμα καλής ποιότητας στο Περιστέρι. Αντίστοιχες περιπτώσεις μπορεί κανείς να βρει στην Κυψέλη με τη Γλυφάδα.

Πηγή: Τα Νέα


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

5 Σχόλια Τι έχει αλλάξει στα ενοίκια

 • begar

  Οι Αθηναίοι επιβεβαιώστε ή διαψεύστε.

 • Άρης

  Χαλαράααα .
  Κολωνάκι 100τμ  για αγορά , 150.000. Παλαιότητα δεν ξευρω. Ασε που παίζει να σου δίνουν και απλήρωτες φιλιπινέζες δώρο ……
  Δώμα 30 τμ στο κεντρο,  απο 220 το νοικιάζεις και με 100 . Φίλος εργαζόμενος εργενης που το εγκατέλειψε για να μείνει με την άνεργη αδερφη του , έτρεχε ο ιδιοκτήτης ξωπίσω του παρακαλώντας τον να μείνει με 100. 
  Επίσης , από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κυκλοφορούν , λέγεται πως ο άλλοτε σκληρός  ανένδοτος ιδιοκτητης σου δίνει τώρα πιά και κουπόνια για πας στις στριπτιτζούδες με την καταβολή του πρώτου ενοικίου .Της τατιάνας το κάγκελο σε λέω …..

 • GEORGE M

  Ισχύει! Εδω στις δικές μου περιοχές Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη βλέπεις πλέον δυάρια με 200-250 ευρώ, τριάρια με 300-350 και γκαρσονιέρες με 150-200 ευρώ….Είδα αγγελία στη Νέα Σμύρνη για 80 τμ διαμπερές Β ορόφου, με τζάκι και γκαράζ στα…320 ευρώ!!!

 • GEORGE M

  Πολλοί ιδιοκτητες πλέον ζητουν ενα ενοίκιο που να τους εξασφαλίζει την πληρωμή χαρατσιών, φόρων και ένα μικρό ποσό στην τσέπη…. Αυτο σίγουρα είναι μια προοδος γιατί καποτε είχαν καβαλήσει καλαμι και ζητούσαν ότι γούσταραν νομίζοντας οτι απο ένα ενοικιο θα γίνουν πλούσιοι! Αν ξεκαβάλαγαν το καλάμι και οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων εγκάιρως, χιλιάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις θα είχαν διευκολυνθεί πολύ σημαντικά και δέν θα έκλειναν, οπότε θα γλίτωναν και αναλογες θέσεις εργασίας….δυστυχώς όμως….

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  Σε πολλά το άρθρο περιγράφει την αληθινή εικόνα, αυτή που αποτυπώνει η αβυσσαλέα λειψυδρία ρευστού στην αγορά. Γραφεία στους πλέον κεντρικούς δρόμους των Αθηνών (Πανεπιστημίου λ.χ.) με τιμές ανά τ.μ. από 8 ευρώ έως το πολύ (για σούπερ ντούπερ καταστάσεις) 14. Για Σταδίου ταβάνι τα 11 ευρώ/μ2 και αρχική τα 4………! Για Ακαδημίας μεταξύ 6/τμ και 9/τμ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑ.
  Για Νότια προάστεια πολύ κοντά στο τί ισχύει με εξαιρέσεις το Πανόραμα Βούλας, τη Βουλιαγμένη (κέντρο), την Άνω Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο που έχουν πτώση περί το 20% από τις τιμές του 2009 (που είχαν κάμψη περίπου 4,5% σε σχέση με αυτές του 2007-2008).
  Για Δυτικά προάστεια, όπως λέει εκλεκτός προλαλήσας! Για Β κεντρικό διαμέρισμα Αθηνών, αναλόγως περιοχή. Π.χ. Αττική, ‘Αγιος Νικόλαος πολύ κάτω – αφού έχουν σε βαθμό άνω του 50% γκετοποιηθεί.
  Τέρμα Πατησίων ωστόσο, όπως Άνω μεριά Αγίου Ελευθερίου και πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Βαρβάρας (Άνω Πατήσια) παίζουν από 4/τμ έως 7/τμ.
  Κολιάτσου παίζει μεσοσταθμικά στα 4/τμ και Αμερικής στα 3/τμ.
  Γαλάτσι, μέσες τιμές 7/τμ
  Κηφισιά κρατάει τιμές. Ξέρω πολλούς που έχουν χαλαρά ακόμα και σήμερα νοικιασμένα διαμερίσματα των 105 – 120 και 130+ τμ σε ποσά μεταξύ 800 ευρώ/μήνα και 1100/μήνα.
  Εκάλη τιμές ελαφρώς χαμηλότερες από αυτές της Κηφισιάς με μεζονέτες που προ διετίας έφευγαν στο 1400άρι για πλάκα να “παίζουν” σήμερα στα 1000……. Πολιτεία, 10% χαμηλότερα από Κηφισιά (διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Κηφισιάς). Κεφαλάρι, πιο ακριβός τομέας του ιδίου δήμου, μέσες τιμές 12 – 14 ευρώ το τετραγωνικό.
  Φιλοθέη και Παλαιό Ψυχικό, πτώση μόλις 10% – 14% από το 2010, από όσα γνωρίζω.
  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ. ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ post ΤΟΥ Begar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>