Τι ακριβώς είπε ο Τσίπρας για τον Ολαντρέ-ου και θύμωσαν τόσοι πολλοί…???

«Με αυτή τη μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στη Γαλλία [σ.σ. το ποσοστό Μελανσόν στις προεδρικές εκλογές] ο πρόεδρος  Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντρέ-ου διότι θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Αυτή ήταν η δήλωση του Τσίπρα στο πλαίσο της συνέντευξης Τύπου στα γαλλικά ΜΜΕ  κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι και στην οποία τα εκεί μέσα δεν φαίνεται να έδωσαν τόση σημασία όση δόθηκε εδώ. Ο Τσίπρας επί της ουσίας δεν χαρακτήρισε «Ολαντρέου» τον  Πρόεδρο της Γαλλίας, έσπευσε ωστόσο να προκαταλάβει τον χαρακτήρα μιας πιθανής εξέλιξης. Θυμίζει τα περί «αριστερού Καρατζαφέρη» που ειπώθηκαν στο εσωτερικό με στόχο δυνάμεις όπως η ΔΗΜΑΡ.

Ακόμη όμως κι αν αυτή η δήλωση στην πράξη συνιστά ατόπημα καθότι ενδέχεται να αποτελεί υπόδειξη στον Πρόεδρο της Γαλλίας, δεν είναι μεγαλύτερο από όλες τις παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας από παράγοντες του ευρωπαϊκού και διεθνούς κατεστημένου όλη την τελευταία διετία, από την επιβολή δημοσιονομικής πολιτικής έως την απόπειρα χειραγώγησης των πολιτικών θεσμών.

Από την άλλη ουδείς αναμάρτητος, εξ όσων τον κατηγορούν.

Γιατί είναι λιγότερο ατόπημα (ή λιγότερο μικρομεγαλισμός, 13% έχει πια), απέναντι στον ελληνικό λαό αυτή τη φορά, η αυτοαναγόρευση του Βενιζέλου ως «εκπροσώπου του ελληνικού λαού» στο πλαίσιο της συνάντησης με Ολάντ;

Από την άλλη, χώροι όπως η ΔΗΜΑΡ ας θυμηθούν και τα δικά τους πεπραγμένα. Πριν τρεις μήνες ήταν το κόμμα του Φώτη Κουβέλη που έτρεχε να μαζέψει δηλώσεις του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος εναντίον της γερμανικής Αριστεράς με αφορμή την καταψήφιση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή. Σύμφωνα με εκείνη τη δήλωση, την οποία ο συντάκτης της υποχρεώθηκε να την χρεωθεί ως προσωπική του θέση, «τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα “Αριστερά” (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με τον λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις – SPD και Πράσινοι – δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο». Ήταν λιγότερο ατόπημα μια τέτοια δήλωση επειδή η γερμανική αριστερά δεν συγκαταλέγεται στους επίσημους συμμάχους της Ελλάδας;

Πηγή / “Το Ποντίκι”


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.