Τι βρήκε η BlackRock μέχρι σήμερα στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί τελικώς στη δημοσιότητα ή τουλάχιστον να παραδοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρίας BlackRock, αναφορικά με την κατάσταση των δανειακών χαρτοφυλακίων των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Τα έως τώρα ευρήματα της πάντως, δεν απέχουν και πολύ απ ό,τι ήταν ευρύτερα γνωστό. Ότι δηλαδή το ύψος των επισφαλειών έχει ξεπεράσει πλέον και τον πήχη του 13% και βαίνει ολοταχώς προς το 15%, γεγονός το οποίο, αν μη τι άλλο, προβληματίζει.

Επίσης εντοπίζεται θέμα σε ό,τι αφορά ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτικών δανείων, τα οποία μπορεί τώρα να έχουν αποσυρθεί (π.χ. τα λεγόμενα «ανοικτά»), στο παρελθόν όμως ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλή, αλλά πολύ ελλειπτικά, ως προς την κάλυψη τους. Ζήτημα τίθεται κι ως προς την εξυπηρέτηση των δόσεων, κυρίως στις κάρτες, λόγω της εξελισσόμενης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει περιορίσει σημαντικά τα εισοδήματα, αλλά και στις αποτιμήσεις των ακινήτων, που αγοράσθηκαν με στεγαστικά δάνεια, αλλά σήμερα έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Γι αυτό και οι αμερικανοί ελεγκτές ζήτησαν τρίτους εκτιμητές, προκειμένου να κάνουν νέες αποτιμήσεις στα ακίνητα αυτά κι όπου υπάρχει έλλειμμα να ζητηθεί από τους δανειολήπτες να καλυφθεί.

Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο εύκολα δεν είναι. Όπως δεν είναι εύκολο να δοθούν επιπρόσθετες καλύψεις σε μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, όταν κρίνεται απαραίτητο κλπ κλπ. Ωστόσο, τα ευρήματα της BlackRock δεν δείχνουν, τελικώς, να είναι και τόσο δραματικά, όσο, για παράδειγμα, στην Ιρλανδία. Είναι όμως σοβαρά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

www.exipno.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.