Το ΔΝΤ απαιτεί μέτρα και στην Ισπανία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε την Ισπανία να παρουσιάσει ένα “σαφές και συγκροτημένο” πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση για παροχή ευρωπαϊκής βοήθειας στις ισπανικές τράπεζες, στην οποία το ΔΝΤ θα έχει ρόλο επιτηρητή.

Υπογραμμίζοντας ότι η βοήθεια αυτή μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, το ΔΝΤ σημειώνει ότι “θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα πλήρες σύνολο μεταρρυθμίσεων σε άλλους τομείς”, όπως την άμεση αύξηση του ΦΠΑ. Επίσης προβλέπει ότι ο στόλος της μείωσης του ελλείμματος στο 5,3% του ΑΕΠ πιθανότατα δεν θα επιτευχθεί. Και αυτό επειδή “παρά την ανακοίνωση περί ευρωπαϊκής στήριξης οι συνθήκες στις αγορές παραμένουν αδύναμες”.

Η ασάφεια που περιβάλλει το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης των ισπανικών τραπεζών και κυρίως οι προϋποθέσεις που θα επιβληθούν στη Μαδρίτη, συμβάλλουν στη συνέχιση της έντασης στις αγορές. Μολονότι η Ισπανία υποστηρίζει ότι οι όροι θα αφορούν μόνο τον τραπεζικό τομέα, το Γιούρογκρουπ προειδοποιεί ότι, παράλληλα με την παροχή βοήθειας, θα επιβλέπει την τήρηση των στόχων του ελλείμματος και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

“Πρέπει να χαιρετίσουμε την κυβέρνηση γιατί εξασφάλισε μια αξιόπιστη στήριξη στον χρηματοπιστωτικό τομέα”, αναφέρει το ΔΝΤ. Η βοήθεια αυτή θα χρησιμεύσει ιδιαίτερα στη χρηματοδότηση “της εξυγίανσης, της αναδιάρθρωσης και της ανακεφαλαιοποίησης” των τραπεζών.

Σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς, η βοήθεια αυτή θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θα επαναφέρει την οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης, τονίζει το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία φτάνει το 24,44%, είναι δηλαδή το υψηλότερο μεταξύ των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=146059&catid=13″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.